top of page

Προηγούμενες Δράσεις!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δράσεις που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετείχαμε.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022     2023

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022

Τίτλος Δράσης:

Επιστροφή στις καμένες αναδασώσεις της ΕΔΝΥ στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

13/11/2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού, Γλυφάδα.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου και τις πρώτες βροχές, ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια, να υποστηρίξουμε και επαναφέρουμε την ζωή, στις λαβωμένες δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού. Εκεί που η πυρκαγιά της 04/06/22 έκανε στάχτη τους κόπους αναδασωτικών ενεργειών πολλών ετών αλλά και το πευκοδάσος της Βούλας, στο οροπέδιο «Κρεββάτια». Και ευτυχώς, το πευκοδάσος ήταν ώριμο και ικανό να αναγεννηθεί φυσικά, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αφεθεί ανέγγιχτο και να προστατευθεί αυστηρά από κάθε παρέμβαση, όμως αυτό δεν ισχύει για τις πλαγιές της Γλυφάδας.

 

Εκεί, οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, έχουν οδηγήσει σε έντονη διάβρωση του εδάφους και σημαντικό κίνδυνο ερημοποίησης. Γι'αυτό και, τα τελευταία 7 χρόνια, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ εργάζονταν μεθοδικά και νόμιμα, με την καθοδήγηση των επιστημόνων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, έχοντας αναλάβει τη φύτευση χιλιάδων δέντρων σε μια έκταση 12 στρεμμάτων, που μπορεί να φαντάζει μικρή όταν συγκριθεί με τα σχεδόν 4,5 χιλιάδες στρέμματα, που έκαψε η τελευταία πυρκαγιά, ήταν όμως ως εκεί που έφταναν οι δυνατότητες της μικρής, ανεξάρτητης εθελοντικής ομάδας, ώστε να παραχθεί ποιοτικό έργο, χωρίς αντίκτυπο για τη φύση. Και μπορεί οι κόποι αυτής της προσπάθειας να έγιναν εν πολλοίς στάχτη, όμως η εθελοντική θέληση δεν σταματάει.

 

Τα βελανίδια που είχαν συγκεντρώσει από πέρσι οι εθελοντές, έγιναν η ελπίδα για το αύριο και ο πρώτος σπόρος που ξεκινάει τη νέα μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον. Οι νοτιοδυτικές πλαγιές του Υμηττού δεν θα μείνουν νεκρές, δεν θα ερημοποιηθούν και δεν θα εγκαταλειφθούν. Δίπλα στα λίγα δενδρύλλια βελανιδιάς, που κατάφεραν να επιβιώσουν από τη φωτιά, τους λάκκους των οποίων φρόντισαν οι εθελοντές, ήδη φυτεύτηκαν τα «ξαδερφάκια» τους. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου εθελοντικού έργου που βρίσκεται μπροστά μας.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022

Τίτλος Δράσης:

Εθελοντική δράση καθαρισμού στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

23/10/2022.

Σημείο:

Οροπέδιο «Κρεββάτια», Νοτίου Υμηττού, Βούλα.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Μας είναι ακόμα δύσκολο να βρισκόμαστε στο καμένο δάσος της Βούλας, έχοντας ζήσει ατελείωτες ώρες στο πευκοδάσος της περιοχής. Όμως, η αίσθηση του καθήκοντος, που μας έκανε εθελοντές δασοπροστασίας εξαρχής, δεν μας αφήνει να εγκαταλείψουμε το οροπέδιο «Κρεββάτια» στη μαύρη μοίρα που του επιφύλασσε η ανεπάρκεια του ανθρώπου.

 

Έτσι, την Κυριακή 23/10 είκοσι εθελοντές, όλων των ηλικιών, σάρωσαν τα καμένα, γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ και ανέσυραν τέσσερις στοίβες υλικών που ρύπαιναν το βουνό. Περισυλλέχθηκαν πολλά μέταλλα και γυαλιά, που δεν κάηκαν από τη φωτιά, αλλά και πολλά σκουπίδια, όπως τα συνήθη πλαστικά μπουκάλια και κύπελλα καφέ, αλλά και συσκευασίες υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στα έργα που ακολούθησαν την πυρκαγιά της 04/06 και δυστυχώς απορρίφθηκαν ελαφρά τη καρδία στα καμένα.

 

Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε ότι οι πράξεις ορισμένων οδηγούν στην άμεση αναπλήρωση των σκουπιδιών που έκαψε η φωτιά. Από το καμένο βουνό απομακρύνθηκαν μέχρι και κηροπήγια, σερβίτσια και... καλάμι ψαρέματος! Για αυτό ήταν εκεί οι εθελοντές της ΕΔΝΥ, οι οποίοι με τις ενέργειές τους απομάκρυναν όσα δεν πρέπει να παραμείνουν. Με μεθοδικότητα και ευαισθησία, οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε μια μεγάλη έκταση γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ, ενεργώντας με σεβασμό προς τη φύση. Και καθώς το έργο εξελίχθηκε σε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επαναληφθεί σύντομα για να καλυφθούν και εκτάσεις που δεν κατέστη δυνατό την Κυριακή. Και μακάρι τότε να είναι ακόμη περισσότεροι οι συμμετέχοντες.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022

Τίτλος Δράσης:

Εθελοντική δράση ποτίσματος στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

27/07/2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, εντός διοικητικών ορίων Γλυφάδας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Οι εθελοντές της ΕΔΝΥ βρίσκονται διαρκώς στον Νότιο Υμηττό, προσπαθώντας να αποτρέψουν ένα νέο πλήγμα στο ακόμη άκαυτο τμήμα του βουνού. Δεν ξεχνούν όμως και το τμήμα που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από την πυρκαγιά της 04/06. Με διαρκή ποτίσματα, ύστερα από τις υποδείξεις των ειδικών της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, υποστηρίζουν όσα πλατύφυλλα πασχίζουν να διατηρηθούν στη ζωή. Την Τετάρτη 27/07 σε μια ανοιχτή δράση για το κοινό, δόθηκε σε όλους η δυνατότητα να δουν αυτή την προσπάθεια από κοντά. Και όπως κάθε προσπάθεια που στηρίζεται στην αγάπη υπάρχουν αποτελέσματα.

Τα πλατύφυλλα φυτά των αναδασώσεων της ΕΔΝΥ, προσπαθούν ακόμη να πάρουν ανάσα και να επιβιώσουν το καλοκαίρι, παρά την φωτιά. Εμφανίζοντας νέα φύλλα και αναβλασταίνοντας από τη ρίζα ακόμη και πολύ νεαρά δενδρύλλια, μερικών μόλις χρόνων, παραμένουν ζωντανά. Μπορεί η συνολική εικόνα να είναι απογοητευτική, όμως οι εθελοντές που συμμετείχαν στην ανοιχτή δράση ποτίσματος πρόσφεραν λίγη ζωή ακόμη, σε αρκετές δεκάδες φυτά που έχουν μείνει ζωντανά.

Ενθαρρυντική η παρουσία αρκετών μικρών παιδιών, που έζησαν από κοντά την πραγματικότητα της πολύπαθης φύσης ενός βουνού που ο άνθρωπος συνεχίζει να πληγώνει.

Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 29 Ιουνίου 2022

Τίτλος Δράσης:

Πότισμα καμένων αναδασώσεων στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

26/06/2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, εντός διοικητικών ορίων Γλυφάδας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Υπό κανονικές συνθήκες, οποιαδήποτε άλλη χρονιά, τα ποτίσματα θα είχαν προχωρήσει με πολλά μέτρα απλωμένων σωλήνων και τόνους νερού, από το υδροφόρο όχημα. Όμως η φωτιά της 04/06, πάνω από τη Γλυφάδα, άφησε μόλις μερικές δεκάδες από τα δενδρύλλια των αναδασώσεων της ΕΔΝΥ, ζωντανά. Έτσι, την Κυριακή 26/06, οι εθελοντές σάρωσαν την αναδασωμένη πλαγιά, καταμέτρησαν όσα δέντρα έχουν ελπίδα να επιβιώσουν και τα πότισαν. Δυστυχώς, μόλις 59 δέντρα έχουν ελπίδες κι ακόμη κι αυτά δεν είναι βέβαιο ότι θα αντέξουν το καλοκαίρι. Η ελπίδα όμως δεν έχει χαθεί. Μικρές, καμένες βελανιδιές και κουτσουπιές έχουν ήδη ξαναπετάξει πράσινα φύλλα κι όσο υπάρχει έστω και μικρή ελπίδα, οι εθελοντές θα συνεχίσουν τα ποτίσματα. Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά, μέσα στο μαύρο, θα βρει μικρές πινελιές πράσινου. Η ζωή προσπαθεί.

Όσο κι αν μας θλίβει η εικόνα των άδειων λάκκων φύτευσης, που πλέον αποκαλύφθηκαν στο τοπίο, μαρτυρώντας τον κόπο και την προσπάθεια των εθελοντών, τόσο πεισμώνουμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια με έργα. Αυτό που πραγματικά θα μας χαροποιούσε περισσότερο, θα ήταν μια μαζικότερη συμμετοχή του κόσμου, των συμπολιτών και γειτόνων μας. 16 εθελοντές συμμετείχαν στην δράση αυτή. Θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι. Αυτός είναι ο τόπος και το βουνό όλων μας. Μην περιμένετε από λίγους να το φροντίσουν για εσάς…

Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 04 Ιουνίου 2022

Τίτλος Δράσης:

Πυρκαγιά Νοτίου Υμηττού 04/06/2022

Ημερομηνία:

04/06/2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, εντός διοικητικών ορίων Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Μια θλιβερή μέρα για τον Νότιο Υμηττό και μια μαύρη νύχτα για τον κυρίως όγκο του βουνού από την Αιξωνή και νοτιότερα, στη Βούλα και τη Βάρη. Το δάσος της Βούλας, δεν υπάρχει πια. Οι αναδασώσεις της ΕΔΝΥ δεν υπάρχουν πια. Η φυσική αναγέννηση που είχε δειλά-δειλά αρχίσει να πρασινίζει το βουνό, δεν υπάρχει πια.

 

Υπάρχει μόνο ένας κόμπος στο στομάχι. Μία απύθμενη στενοχώρια για τη χαμένη φύση και ζωή: τα δέντρα (2.500 από τα οποία είχαν φυτευτεί από μία χούφτα ανθρώπους, που επί 5+ χρόνια πάλευαν να εξασφαλίσουν άδειες, να ανοίξουν λάκκους, να φυτέψουν και να τα ποτίζουν), τα ζώα, τα πουλιά και τα δύσμοιρα ερπετά. Με μια πρώτη εκτίμηση κάηκαν περίπου 5.500 στρέμματα. Ακριβέστερη καταγραφή θα γίνει με το φως της μέρας, όμως το χειρότερο είναι ότι πολλά από αυτά είχαν ξανακαεί το 2006, το 2009, το 2011 και ξανά τώρα. Όχι, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη φυσική αναγέννηση εκεί. Κι όλα αυτά σε μια από τις δυσκολότερες περιοχές για αναδάσωση της Αττικής. Μια έκταση του Νοτίου Υμηττού που δέχεται περίπου δέκα φορές χαμηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης από το κέντρο της Αθήνας. Ας είμαστε ρεαλιστές… το πλήγμα είναι σοβαρότατο και μη αναστρέψιμο πλέον.

Ψάχνοντας απεγνωσμένα για κάτι θετικό, φαίνεται ότι καταφέραμε να αποτρέψουμε την ουρά της πυρκαγιάς από το να κάψει ένα πυκνό πευκόφυτο τμήμα του Νοτίου Υμηττού που διοικητικά εντάσσεται στο Κορωπί. Έχουμε όμως πάρα πολλά αρνητικά που δεν συμψηφίζονται… και λίγες φωτογραφίες.

 

Όλοι οι εθελοντές της ΕΔΝΥ είναι υγιείς… αλλά δεν είμαστε καλά.

Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Τίτλος Δράσης:

Πειραματικές φυτεύσεις δρυός, με την υποστήριξη της τεχνολογίας, στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

15 Μαΐου 2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, εντός διοικητικών ορίων της Γλυφάδας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Ψάχνοντας διαρκώς τρόπους ώστε να ενισχυθεί το εθελοντικό, αναδασωτικό έργο, που έχουν αναλάβει εδώ και μερικά χρόνια, στις υποβαθμισμένες πλαγιές του νοτιοδυτικού Υμηττού, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ απευθύνθηκαν στην εταιρεία Groasis Hellas, η οποία διαθέτει στην ελληνική αγορά το Waterboxx® plant cocoon, ένα προϊόν που παρέχει στο φυτό, κατά το πρώτο διάστημα τις ζωής του, την απαραίτητη υγρασία και το μικρο-περιβάλλον ώστε να αναπτυχθεί, χρησιμοποιώντας 90% λιγότερο νερό αλλά επιτυγχάνοντας ποσοστό επιβίωσης πάνω από 90%.  Η τεχνολογία οικολογικής εξοικονόμησης νερού της Groasis, θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία της εθελοντικής αναδάσωσης στο σκληρό και υποβαθμισμένο περιβάλλον του Νοτίου Υμηττού, ιδιαίτερα στην προσπάθεια που πραγματοποιεί η ΕΔΝΥ για την ενίσχυση της διασποράς της βελανιδιάς στο βουνό.

 

Αναγνωρίζοντας την εθελοντική προσπάθεια της ΕΔΝΥ, η Groasis Hellas, αμέσως διέθεσε 10 «κελύφη φυτών»  Groasis Waterboxx®, τα οποία τοποθετήθηκαν πειραματικά σε διάφορα σημεία, στα οποία έχουν φυτευτεί δενδρύλλια δρυός. Οι τοποθετήσεις έγιναν, σε ποικιλία θέσεων και εδαφών, σε ήδη φυτεμένα δενδρύλλια βελανιδιάς αλλά και σε φυτεύσεις εκτός φυτευτικής περιόδου, την Κυριακή 15 Μαΐου, ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

 

Οι εθελοντές της ΕΔΝΥ, ευχαριστούν θερμά τον κο. Γιώργο Πάλλη και την Groasis Hellas, για την προσφορά τους, η οποία υποστηρίζει τον στόχο της ομάδας για αποκατάσταση της υποβαθμισμένης πλαγιάς του Νοτίου Υμηττού, πάνω από την Αιξωνή Γλυφάδας, η οποία κάηκε επανειλημμένα (2006, 2009 και 2011), στην οποία η ΕΔΝΥ έχει αναλάβει την εθελοντική δενδροφύτευση 12 στρεμμάτων σε βάθος χρόνου. Καλούμε και άλλες εταιρείες να στηρίξουν το έργο αυτό παρέχοντας βοήθεια στους εθελοντές και επαναφέροντας τη ζωή στον Νότιο Υμηττό.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022

Τίτλος Δράσης:

Εθελοντική Δράση Κλαδέματος στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

06 Φεβρουαρίου 2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, εντός διοικητικών ορίων της Γλυφάδας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

​Ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν συχνά τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, στο βουνό, είναι η πρόσβαση. Κλαδιά δέντρων που επεκτείνονται προς τον δασικό δρόμο, σταδιακά τον στενεύουν και τελικά δημιουργούν πρόβλημα διέλευσης, κυρίως για τα ογκώδη πυροσβεστικά και υδροφόρα οχήματα. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΔΝΥ κάνει διαρκείς παρεμβάσεις σε όλους τους δασικούς δρόμους, κλαδεύοντας κλαδιά και ενισχύοντας την ανάπτυξη των δέντρων, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται σε περίπτωση πυρκαγιάς και δεν διευκολύνουν τη διέλευση ενδεχόμενου μετώπου από το δρόμο. Το έργο είναι τεράστιο, αφού τα χιλιόμετρα δρόμων του βουνού είναι πολλά και, προφανώς, η εθελοντική προσπάθεια έχει τους περιορισμούς της, πολύ περισσότερο δε αφού περιορίζεται χρονικά στην κλαδευτική περίοδο του χειμώνα. Όπως όμως ορίζει η φιλοσοφία της ΕΔΝΥ, οι εθελοντές της κάνουν ότι μπορούν και σε αυτό τον τομέα, που εντάσσεται στις πολύ σημαντικές προληπτικές ενέργειες δασοπροστασίας.

 

Με πολλή αγάπη και μεράκι, επιστρατεύτηκαν ψαλίδες κλαδέματος, κλαδευτήρια, ηλεκτρικά εργαλεία, ακόμα και τα ιδιωτικά, βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα των εθελοντών (αφού ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό να αντικατασταθεί το αλυσοπρίονο της ΕΔΝΥ που εκλάπη πέρσι) και η συγκεκριμένη δράση επικεντρώθηκε στο τμήμα του δασικού δρόμου που γειτνιάζει με την έκταση των αναδασώσεων που έχει αναλάβει η ΕΔΝΥ, πετυχαίνοντας έναν επιπλέον στόχο, αυτόν της αύξησης της προστασίας της αναδασωμένης έκτασης, σε περίπτωση πυρκαγιάς, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022

Τίτλος Δράσης:

Εθελοντικές Δασικές Εργασίες στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

09 Ιανουαρίου 2022.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, εντός διοικητικών ορίων της Γλυφάδας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Η ΕΔΝΥ ξεκίνησε τη χρονιά με εθελοντικό έργο. Πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις γιορτές, παρά την κακοκαιρία, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ αψήφησαν την πρωινή βροχή και δικαιώθηκαν, με τον ήλιο να κάνει τελικά την εμφάνισή του. Το πρόγραμμα είχε αναπτυξιακό κλάδεμα στα δενδρύλλια των αναδασώσεων αλλά και απομάκρυνση κλαδιών που αναπτύσσονται προς τον δασικό δρόμο, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη πρόσβαση στα μεγάλα οχήματα πυρόσβεσης αλλά και τη δυνατότητα στα συνεργεία που προβαίνουν σε καθαρισμό ξερών χόρτων, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, να κάνουν τη δουλειά τους, που έχει προληπτικό χαρακτήρα, αποτρέποντας την εξάπλωση μιας πιθανής δασικής πυρκαγιάς. Η προσπάθεια προστασίας και αναγέννησης της φύσης του Νοτίου Υμηττού συνεχίζεται και ελπίδα όλων είναι, το καλοκαίρι, όσοι κάνουν τον περίπατό τους κατά μήκος αυτού του δασικού δρόμου, πάνω από τη Γλυφάδα, να χαίρονται τη θέα στη σκιά των δέντρων.

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022     2023

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page