Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Γνωρίστε τον Υμηττό και μερικά από τα μυστικά του.

Στις μέρες μας ο Υμηττός είναι ένα από τα πλέον παρεξηγημένα βουνά της Αττικής. Παρά το ότι στους πρόποδες του κατοικούν 1,2 εκατομμύρια Έλληνες, λίγοι είναι αυτοί που έχουν μπει στον κόπο να ανέβουν στο βουνό, να το περπατήσουν, να το γνωρίσουν ή ακόμη και να σηκώσουν τα μάτια από την καθημερινότητά τους και να αναγνωρίσουν την ύπαρξή του. Ρωτώντας για τον Υμηττό συχνά θα πάρουμε απαντήσεις όπως «ξεροβούνι» και «κατακαμένος» ενώ κάποιοι λίγοι, πιο υποψιασμένοι μπορεί να αναφερθούν στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής. Για αρκετούς ο Υμηττός αποτελεί απλώς ένα εμπόδιο στην οικιστική εξάπλωση της Αθήνας προς τα Μεσόγεια.

Όμως, όλα αυτά αδικούν κατάφορα τον Υμηττό,  το βουνό της ανατολικής Αττικής, που υψώνεται ανάμεσα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Μεσογείων, κάνοντας τον Δημ. Καμπούρογλου (1852-1942) να γράψει για: «μέγα παραβάν

χωρίζον την κοιλάδα του πνεύματος (Αθήνα) από την πεδιάδα του οινοπνεύματος (τα Μεσόγεια με τους αμπελώνες τους)».

Στη συγκεκριμένη ενότητα συγκεντρώσαμε και σας εκθέτουμε πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με το βουνό «μας» και ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά άγνωστα «μυστικά» του, ως κίνητρο για να ξεκινήσετε την γνωριμία σας με αυτό. Μια γνωριμία που μπορεί να σας εκπλήξει και φυσικά, ξεπερνάει κατά πολύ τη δυνατότητα να γνωρίσετε τον Υμηττό μέσω μιας ιστοσελίδας και μερικών θεμάτων:

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Εάν εντοπίσετε ενέργειες λαθροϋλοτομίας ή κυνηγιού στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από ασυνείδητους παραβάτες και παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

ΧΡΗΣΙΜΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​​«Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»​

​​«Αἰτία ἑλομένου, θεός ἀναίτιος»

Ασκητική, Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Πλάτων, 427-347 π.Χ.

info@edny.gr

Στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 6977 479 474

+30 6909 538 732

Copyright © 2013 Ε.Δ.Ν.Υ. (www.edny.gr) All rights reserved.

Περιορισμοί πνευματικών δικαιωμάτων σε ισχύ. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση υλικού της ιστοσελίδας χωρίς έγγραφη άδεια.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now