Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Γνωρίστε τον Υμηττό και μερικά από τα μυστικά του.

Στις μέρες μας ο Υμηττός είναι ένα από τα πλέον παρεξηγημένα βουνά της Αττικής. Παρά το ότι στους πρόποδες του κατοικούν 1,2 εκατομμύρια Έλληνες, λίγοι είναι αυτοί που έχουν μπει στον κόπο να ανέβουν στο βουνό, να το περπατήσουν, να το γνωρίσουν ή ακόμη και να σηκώσουν τα μάτια από την καθημερινότητά τους και να αναγνωρίσουν την ύπαρξή του. Ρωτώντας για τον Υμηττό συχνά θα πάρουμε απαντήσεις όπως «ξεροβούνι» και «κατακαμένος» ενώ κάποιοι λίγοι, πιο υποψιασμένοι μπορεί να αναφερθούν στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής. Για αρκετούς ο Υμηττός αποτελεί απλώς ένα εμπόδιο στην οικιστική εξάπλωση της Αθήνας προς τα Μεσόγεια.

Όμως, όλα αυτά αδικούν κατάφορα τον Υμηττό,  το βουνό της ανατολικής Αττικής, που υψώνεται ανάμεσα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Μεσογείων, κάνοντας τον Δημ. Καμπούρογλου (1852-1942) να γράψει για: «μέγα παραβάν

χωρίζον την κοιλάδα του πνεύματος (Αθήνα) από την πεδιάδα του οινοπνεύματος (τα Μεσόγεια με τους αμπελώνες τους)».

Στη συγκεκριμένη ενότητα συγκεντρώσαμε και σας εκθέτουμε πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με το βουνό «μας» και ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά άγνωστα «μυστικά» του, ως κίνητρο για να ξεκινήσετε την γνωριμία σας με αυτό. Μια γνωριμία που μπορεί να σας εκπλήξει και φυσικά, ξεπερνάει κατά πολύ τη δυνατότητα να γνωρίσετε τον Υμηττό μέσω μιας ιστοσελίδας και μερικών θεμάτων:

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.