Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Προηγούμενες Δράσεις!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δράσεις που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετείχαμε.  

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

1/1

Τίτλος Δράσης:

Εθελοντική Δράση στις Αναδασώσεις Νοτίου Υμηττού & Κοπή Βασιλόπιτας

Ημερομηνία:

31 Ιανουαρίου 2021.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Η χρονιά και οι δράσεις της ΕΔΝΥ έχουν ξεκινήσει. Και μπορεί η πανδημία να επιβάλλει την ανατροπή κάποιων σχεδίων, το εθελοντικό έργο όμως προχωράει, λαμβάνοντας τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας. Στα πλαίσια αυτά, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου έγινε άλλη μια δράση συντήρησης στην περιοχή των αναδασώσεων της ΕΔΝΥ. Αυτή είχε να κάνει με κλαδέματα ενώ πραγματοποιήθηκε και συμβολική φύτευση. Παράλληλα έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας της ΕΔΝΥ, όπως πάντα στο βουνό και τον καθαρό του αέρα. Οι ευχές φέτος ήταν διαφορετικές αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο «Και του χρόνου με υγεία -χωρίς μάσκες- κι αληθινή εθελοντική δραστηριοποίηση»!

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021

1/2

Τίτλος Δράσης:

Συμπληρωματικές Φυτεύσεις

Ημερομηνία:

03 Ιανουαρίου 2021.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Οι εθελοντές της ΕΔΝΥ ξεκίνησαν την νέα χρονιά με ένα διαφορετικό «κωδικό 6». Μια μετακίνηση που συνδυάζει άσκηση και υγεία, με την χαρά του να κάνεις καλό. Κάνοντας ποδαρικό με δράση, δίνοντας ζωή στη φύση του βουνού και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, έγιναν συμπληρωματικές φυτεύσεις και αντικαταστάσεις δενδρυλλίων που δεν άντεξαν τη πολύ δύσκολη περσινή περίοδο, στις αναδασώσεις που έχει αναλάβει η ΕΔΝΥ. Την Κυριακή 03 Ιανουαρίου, σε μια δράση που δυστυχώς, λόγω των περιορισμών για τον έλεγχο της πανδημίας, δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό, η διαρκής προσπάθεια της ΕΔΝΥ για να επανέλθει η ζωή σε περιβαλλοντικά υποβαθμισμένα τμήματα του βουνού, συνεχίστηκε με φροντίδα και φυτεύσεις. Οι εθελοντές της ΕΔΝΥ γνωρίζουν ότι η αναδασωτική προσπάθεια δεν είναι εύκολη, χρειάζεται διαρκή κόπο και φροντίδα, και θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια, κατά τα οποία θα επιστρέφουν συστηματικά να φροντίζουν ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία και τα δέκα στρέμματα που έχουν αναλάβει να πρασινίσουν και πάλι. Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον ΣΠΑΥ που παρείχε τα μισά από τα διακόσια δενδρύλλια που φυτεύθηκαν. Στην ΕΔΝΥ, οι ευχές και ελπίδες των εορταστικών ημερών έγιναν πράξεις που προσφέρουν ζωή και ελπίδα για το μέλλον.

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Εάν εντοπίσετε ενέργειες λαθροϋλοτομίας ή κυνηγιού στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από ασυνείδητους παραβάτες και παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

ΧΡΗΣΙΜΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​​«Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»​

​​«Αἰτία ἑλομένου, θεός ἀναίτιος»

Ασκητική, Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Πλάτων, 427-347 π.Χ.

info@edny.gr

Στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 6977 479 474

+30 6909 538 732

Copyright © 2013 Ε.Δ.Ν.Υ. (www.edny.gr) All rights reserved.

Περιορισμοί πνευματικών δικαιωμάτων σε ισχύ. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση υλικού της ιστοσελίδας χωρίς έγγραφη άδεια.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now