Υπηρεσίες, υλικά και εξοπλισμός που χρειαζόμαστε.

Κάντε το έργο της προστασίας των δασών και των άλλων οικοσυστημάτων του νότιου Υμηττού πιο αποτελεσματικό, με μια δωρεά εξοπλισμού ή υλικών προς την Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού ή δωρίζοντας υπηρεσίες όπως συντήρηση οχημάτων, ασφάλιση οχημάτων, καύσιμα, κλπ.

 

Καθώς η ομάδα μας είναι ανεξάρτητη και αμιγώς εθελοντική οι ανάγκες είναι πολλές.

Δείτε ενδεικτικά κάποιες από αυτές παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

- Προσωπικό φαρμακείο δασοπυροσβέστη (περ. 25€/τεμ.). Τεμάχια 6.                                                                  

- Κράνη/γυαλιά δασοπυρόσβεσης (περ. 200€/τεμ.). Τεμάχια 2.                                                                                  

- Μάσκα προσώπου NOMEX IFESTOS 90 (περ. 55€/τεμ.). Τεμάχια 2.

- Εργαλεία: φτερωτές δασοπυρόσβεσης, τσουγκράνες, τσάπες, πριόνια, κλαδευτήρια, κλπ. (εκτίμηση περ. 250€)

- Επινώτιος πυροσβεστήρας νερού 25lt (περ. 200€/τεμ.). Τεμάχια 1.

- Εξαρτήματα STORZ, σωλήνες δασοπυρόσβεσης, λοιπός εξοπλισμός πυρ. οχήματος ΕΔΝΥ1 (περ. 1.700€).

- Eνημερωτικά φυλλάδια, πανό εκθέσεων, κ.λ.π. (εκτίμηση περ. 200€)

- Συρόμενη μπαγκαζιέρα (εκτίμηση περ. 700€).

- Ρουχισμός μελών και προώθησης (εκτίμηση περ. 2.000€).

- Εξοπλισμός φωτεινής σήμανσης οχημάτων: φάροι, flashers, κ.λ.π. (εκτίμηση περ. 1.100€).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Βασική ανάγκη της Ε.Δ.Ν.Υ. αποτελεί το ζήτημα της στέγασης προσωπικού και οχημάτων.

Αναζητείται χώρος, πλησίον της βασικής περιοχής δράσης μας, δηλαδή του νότιου Υμηττού (με προτίμηση στη Βούλα), με δυνατότητα να ικανοποιήσει τη προσωρινή παραμονή μέχρι 15 ατόμων για τους σκοπούς παρουσιάσεων, σεμιναρίων κλπ., ιδανικά με καλή θέα προς το βουνό.

 

Επίσης αναζητείται χώρος περιφραγμένος και, εάν είναι δυνατόν, στεγασμένος, για την ασφαλή παραμονή των δύο οχημάτων μας και κυρίως του πυροσβεστικού οχήματος τύπου Mercedes 409. Ο χώρος πρέπει να παρέχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προς τους δασικούς δρόμους του νότιου Υμηττού.

Ζητείται εταιρεία να αναλάβει την ασφάλιση των ενεργών μελών κατά τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και δράσεις της Ε.Δ.Ν.Υ. καθώς και την ασφάλιση των δύο οχημάτων.

Τέλος, ζητείται εταιρεία εκτύπωσης/διαφήμισης που θα αναλάβει, με ευνοϊκούς προς την Ε.Δ.Ν.Υ. όρους, τις ανάγκες εκτύπωσης ενημερωτικού υλικού, πανό, εκθεσιακού υλικού, κλπ..

Η Ε.Δ.Ν.Υ. έχει τη δυνατότητα να προβάλλει, με διάφορους τρόπους, επιχειρήσεις ή ιδιώτες που θα προσφέρουν κάποιο από τα παραπάνω για να τους ευχαριστήσει για την κοινωνική τους προσφορά. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε με κάποιο από τα παραπάνω, για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομερή στοιχεία αυτών, αλλά και άλλων αναγκών της Ε.Δ.Ν.Υ., καθώς και για τρόπους παράδοσης.

Το συνολικό ποσό που απαιτείται για να συνεχίσουμε το έργο μας και να εξοπλίσουμε πλήρως την Ε.Δ.Ν.Υ. είναι μεγάλο (περί τις 40.000€) για να το επωμιστούν μόνο τα ενεργά μέλη μας, αλλά μικρό αν ενώσουμε δυνάμεις.

Για αναλυτική, ενημερωμένη λίστα, όλων των αναγκών της Ε.Δ.Ν.Υ. επικοινωνήστε μαζί μας. Μην ξεχνάτε ότι η Ε.Δ.Ν.Υ. δεν χρηματοδοτείται από το κράτος ή ΟΤΑ.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Εάν εντοπίσετε καπνό ή φωτιά στο δάσος ή κοντά σε αυτό καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία​ στο 199.

Μη θεωρείτε ότι έχει κληθεί ήδη από άλλους εκτός αν δείτε οχήματα ή πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο του συμβάντος. Δώστε πληροφορίες για το ακριβές σημείο, την έκταση της φωτιάς ή το χρώμα του καπνού εφόσον οι φλόγες δεν είναι ορατές, τη διεύθυνση και ισχύ των ανέμων, το είδος των καιόμενων υλικών καθώς και τρόπους προσέγγισης της φωτιάς