top of page

Υπηρεσίες, υλικά και εξοπλισμός που χρειαζόμαστε.

Κάντε το έργο της προστασίας των δασών και των άλλων οικοσυστημάτων του νότιου Υμηττού πιο αποτελεσματικό, με μια δωρεά εξοπλισμού ή υλικών προς την Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού ή δωρίζοντας υπηρεσίες όπως συντήρηση οχημάτων, ασφάλιση οχημάτων, καύσιμα, κλπ.

 

Καθώς η ομάδα μας είναι ανεξάρτητη και αμιγώς εθελοντική οι ανάγκες είναι πολλές.

Η επικαιροποιημένη λίστα με όλες τις ανάγκες της ΕΔΝΥ βρίσκεται εδώ και ενημερώνεται συχνά, ώστε να μεταφέρει τις τρέχουσες ανάγκες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δείτε ενδεικτικά κάποιες από αυτές παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

- Προσωπικό φαρμακείο δασοπυροσβέστη.                                                                 

- Κράνη/γυαλιά δασοπυρόσβεσης.        

- Εργαλεία: φτερωτές δασοπυρόσβεσης, τσουγκράνες, τσάπες, πριόνια, κλαδευτήρια, κλπ.

- Εξαρτήματα STORZ, σωλήνες δασοπυρόσβεσης, λοιπός εξοπλισμός πυρ. οχήματος.

- Eνημερωτικά φυλλάδια, πανό εκθέσεων, κ.λ.π.

- Συρόμενη μπαγκαζιέρα.

- Ρουχισμός μελών (επιχειρησιακός και προώθησης).

- Εξοπλισμός φωτεινής σήμανσης οχημάτων: φάροι, flashers, κ.λ.π.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Βασική ανάγκη της Ε.Δ.Ν.Υ. αποτελεί το ζήτημα της στέγασης προσωπικού και οχημάτων.

Αναζητείται χώρος, πλησίον της βασικής περιοχής δράσης μας, δηλαδή του νότιου Υμηττού (με προτίμηση στη Βούλα), με δυνατότητα να ικανοποιήσει τη προσωρινή παραμονή μέχρι 15 ατόμων για τους σκοπούς παρουσιάσεων, σεμιναρίων κλπ., ιδανικά με καλή θέα προς το βουνό.

 

Επίσης αναζητείται χώρος περιφραγμένος και, εάν είναι δυνατόν, στεγασμένος, για την ασφαλή παραμονή των δύο οχημάτων μας και κυρίως του πυροσβεστικού οχήματος τύπου Mercedes 409. Ο χώρος πρέπει να παρέχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προς τους δασικούς δρόμους του νότιου Υμηττού.​

Ζητείται εταιρεία να αναλάβει την ασφάλιση των ενεργών μελών κατά τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και δράσεις της Ε.Δ.Ν.Υ. καθώς και την ασφάλιση των δύο οχημάτων.

Τέλος, ζητείται εταιρεία εκτύπωσης/διαφήμισης που θα αναλάβει, με ευνοϊκούς προς την Ε.Δ.Ν.Υ. όρους, τις ανάγκες εκτύπωσης ενημερωτικού υλικού, πανό, εκθεσιακού υλικού, κλπ..

Η Ε.Δ.Ν.Υ. έχει τη δυνατότητα να προβάλλει, με διάφορους τρόπους, επιχειρήσεις ή ιδιώτες που θα προσφέρουν κάποιο από τα παραπάνω για να τους ευχαριστήσει για την κοινωνική τους προσφορά.​ Επικοινωνήστε μαζί μας εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε με κάποιο από τα παραπάνω, για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομερή στοιχεία αυτών, αλλά και άλλων αναγκών της Ε.Δ.Ν.Υ., καθώς και για τρόπους παράδοσης.

Το συνολικό ποσό που απαιτείται για να συνεχίσουμε το έργο μας και να εξοπλίσουμε πλήρως την Ε.Δ.Ν.Υ. είναι μεγάλο (περί τις 45.000€) για να το επωμιστούν μόνο τα ενεργά μέλη μας, αλλά μικρό αν ενώσουμε δυνάμεις.

Μην ξεχνάτε ότι η Ε.Δ.Ν.Υ. δεν χρηματοδοτείται από το κράτος ή ΟΤΑ, αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές και δεν διαθέτει γραφεία, ούτε εμπλέκεται με συμβάσεις.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

No Huntingα.png

Εάν εντοπίσετε ενέργειες λαθροϋλοτομίας ή κυνηγιού στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από ασυνείδητους παραβάτες και παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

bottom of page