top of page

Προηγούμενες Δράσεις!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δράσεις που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετείχαμε.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Τίτλος Δράσης:

​Συμπληρωματική αναδάσωση με μαθητές στον νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012.

Σημείο:

Τέρμα οδού Ανθέων, Γλυφάδα.

​​Οργάνωση:

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση»

Σύντομη Περιγραφή:

Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και η ελπίδα μας είναι ότι εκείνα θα τα καταφέρουν καλύτερα στην αρμονική συνύπαρξη με τη φύση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν την κατάλληλη παιδεία και ανατροφή από μικρή ηλικία. Στην Ε.Δ.Ν.Υ. προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε αυτό, έτσι την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου, μαζί με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη και τους φίλους μας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση», επανήλθαμε στις παλιές δενδροφυτεύσεις μας για να αντικαταστήσουμε όσα δενδρύλλια δεν τα κατάφεραν με νέα! Το σκληρό καλοκαίρι έπληξε τα νεαρά δενδρύλλια και οδήγησε σε απώλειες. Πάνω από 100 δενδρύλλια της αναδάσωσης του 2010 που είχαν ξεραθεί αντικαταστάθηκαν με νέα. Παράλληλα με τις νέες δενδροφυτεύσεις μας, φροντίζουμε και τις παλιές και μαθαίνουμε στα παιδιά ότι στη φύση τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι ο «επιμένων νικά». Και σε αυτή τη δενδροφύτευση πολύτιμη ήταν η υποστήριξη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» και του Κώστα Στράμπη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

​​Δείτε το σχετικό γεγονός (event page) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022     2023

Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 29 Νοεβρίου 2012

Τίτλος Δραστηριότητας:

Διήμερη Ενημερωτική Περιβαλλοντική Εκδρομή στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανίας.

Ημερομηνία:

Σάββατο-Κυριακή, 24-25 Νοεμβρίου 2012.

Σημείο:

Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανίας.

​​Οργάνωση:

Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

Σύντομη Περιγραφή:

Η σύντομη απόδρασή μας στη φύση της δυτικής Ελλάδας πέρασε σαν

αστραπή! Η Ε.Δ.Ν.Υ. ταξίδεψε μέχρι την Αιτωλοακαρνανία κι εκεί, ανάμεσα στο Παναιτωλικό και τα Ακαρνανικά Όρη, ανακαλύψαμε όμορφες λίμνες και ποτάμια, βουνά και δάση, αλλά και φιλόξενους, νέους ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο και το μέλλον τους. Με «ορμητήριο» τις Φυτείες, εξερευνήσαμε τις γύρω περιοχές και περπατήσαμε στις όχθες υδροβιότοπων, όπως η λίμνη Οζερός, που σφύζουν από ζωή και… σκουπίδια. Ανηφορίζοντας στα βουνά διασταυρωθήκαμε με τρακτέρ που γυρνούσαν από τα χωράφια και «κολλήσαμε» στο δρόμο πίσω από μεγάλα κοπάδια αιγοπροβάτων (!), επισκεφτήκαμε το γραφικό μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μάθαμε για τους κινδύνους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δασοφύλακες από τα οργανωμένα συνεργεία παράνομων υλοτόμων που δρουν στη περιοχή, ενώ από τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Αμαδρυάδα» μάθαμε πώς να φυτεύουμε βελανίδια και βοηθήσαμε τους ντόπιους να ξαναδώσουν ελπίδα για αναγέννηση σε μια καμένη έκταση του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, παρόντα μέσα στην ομορφιά της ελληνικής φύσης, τα πλαστικά και τα σκουπίδια (σε θλιβερές ποσότητες), αλλά και κατεστραμμένες εκτάσεις, όπου τα μικροσυμφέροντα και η έλλειψη παιδείας οδήγησαν σε βαθιές πληγές από την λαθροϋλοτομία, την υπερβόσκηση και τους εμπρησμούς.

 

Αφού απολαύσαμε τοπικά εδέσματα και μια νοστιμότατη λαχανόπιτα, φύγαμε με την ελπίδα αυτό το πολύτιμο δάσος, που μπορεί να γίνει η λύση για τα προβλήματα της περιοχής, να δεχτεί τη φροντίδα που του αρμόζει από τους ντόπιους και τις αρχές, γιατί αν δεν σταματήσει άμεσα η εκτεταμένη καταστροφή του, μαζί του θα χαθούν και οι ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει. Προστατεύοντάς το, η περιοχή και οι άνθρωποί της έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν από όσα εφήμερα μπορεί να κερδίσουν καταστρέφοντάς το.

 

Εμείς, τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, τα κεράσματα, τα νόστιμα εδέσματα και τη καλή παρέα και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε τα βελανίδια Ξηρομέρου, που ταξίδεψαν μαζί μας ως την Αθήνα, να βοηθήσουν ώστε να επανέλθουν οι βελανιδιές και στον νότιο Υμηττό.

Δείτε το σχετικό γεγονός (event page) στο facebook.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Τίτλος Δράσης:

Δενδροφύτευση στο Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012.

Σημείο:

Τέρμα οδού Ανθέων, Γλυφάδα.

​​Οργάνωση:

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση»

Σύντομη Περιγραφή:

Αποστολή εξετελέσθη! Μέχρι και ο καιρός στάθηκε σύμμαχός μας με

ηλιόλουστη ημέρα δενδροφύτευσης και τρεις ημέρες βροχών να αναμένεται πως θα ακολουθήσουν. Ότι πρέπει για τα πάνω από χίλια νέα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στις πλαγιές του νοτίου Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα. Τα δενδρύλλια αυτά έρχονται να προστεθούν στα χιλιάδες, ήδη υπάρχοντα, των προηγούμενων αναδασώσεών μας και ενισχύουν τη προσπάθεια να ξαναγίνει το βουνό πράσινο και να ανακοπεί η οικιστική επιδρομή του. Πολλοί φορείς, οργανώσεις και άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, με τα μικρά παιδιά να κλέβουν την παράσταση και να μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον. Για μία ακόμη φορά πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Στράμπη, χωρίς τον εξοπλισμό του οποίου τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Η δράση έκλεισε με πότισμα των δενδρυλλίων που είχαν μόλις φυτευθεί. Και φυσικά δεν τελειώσαμε! Η προσπάθεια συνεχίζεται...​

Δείτε το σχετικό γεγονός (event page) στο facebook.

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Τίτλος Δράσης:

​Πότισμα δενδρυλλίων αναδάσωσης.

Ημερομηνία:

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, ώρα 18:00.

Σημείο:

Τέρμα οδού Ανθέων, Γλυφάδα.

​​Οργάνωση:

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση»

Σύντομη Περιγραφή:

Συμμετείχαμε και βοηθήσαμε στο πότισμα των δενδρυλλίων της χειμερινής

αναδάσωσής μας. Απτόητοι από τον καύσωνα, δώσαμε λίγη δροσιά στα μικρά δεντράκια, που τόσο την χρειάζονταν. Πολύτιμη, όπως πάντα, η υποστήριξη του Κώστα Στράμπη που παρείχε το υδροφόρο όχημα. Ήδη τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έχουν αρχίσει να φαίνονται και η προσπάθεια να ξαναπρασινίσει αυτό το σημείο του Υμηττού συνεχίζεται.​

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022     2023

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page