Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Επόμενες Δράσεις!
    Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για επερχόμενες δράσεις που οργανώνονται από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετέχουμε ενεργά.

Βοηθήστε μας να προστατέψουμε και αποκαταστήσουμε το πολύτιμο οικοσύστημα του νότιου Υμηττού, συμμετέχοντας στις δράσεις μας και ενημερώνοντας και άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Kladema & Pita.jpg

Τίτλος Δράσης:
Εθελοντική Δράση στις Αναδασώσεις Νοτίου Υμηττού & κοπή Βασιλόπιτας.

Ημερομηνία/Ώρα: Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 10:00.

Σημείο Συνάντησης:

Στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Πριάμου, Πανόραμα Βούλας. (Χάρτης)

Θα υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα 4x4 για τη μεταφορά των εθελοντών στο σημείο της δράσης, το οποίο είναι ψηλότερα στο βουνό και προσεγγίζεται από δασικό χωματόδρομο.


Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. πραγματοποιούν την τρίτη χειμερινή δράση για τη συντήρηση των αναδασώσεων που έχουν αναλάβει στον Νότιο Υμηττό και μαζί με τη φροντίδα για το βουνό θα κόψουν και την βασιλόπιτά τους για το 2021. Είναι παράδοση για την ΕΔΝΥ η βασιλόπιτα να κόβεται στο βουνό κάθε χρονιά. Η παράδοση θα τηρηθεί και φέτος. Άλλωστε το επιβάλλουν και οι συνθήκες. Στη δράση θα πραγματοποιηθεί κλάδεμα για την προστασία και φορντίδα των χιλιάδων μικρών δέντρων που φύτεψαν οι εθελοντές και καλύπτουν έκταση 12 στρεμμάτων στο βουνό και μετά θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας, συνοδεία μεζέδων και κρασιού.

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. προσκαλούν όποιον θέλει να περάσει μια ευχάριστη αλλά και χρήσιμη μέρα στο βουνό και όπως πάντα έχουν φροντίσει και για τον τυχερό που θα βρει το φλουρί.


Απαραίτητα:

- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται).

- Νερό/σνακ για προσωπική χρήση.

- Φούτερ/αντιανεμικό.

- Γάντια δερμάτινα/κηπουρικής (προαιρετικά).

- Κλαδευτήρι/σκαλιστήρι (προαιρετικά).

H εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε υπαίθριο χώρο, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται σε κάτω των 100 ατόμων (βλ. εδώ). Χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων υποχρεωτικά. Θα παρέχεται και απολυμαντικό χεριών.

Περισσότερα και σχετικές ανακοινώσεις εδώ.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Εάν εντοπίσετε ενέργειες ή περιστατικά λαθροϋλοτομίας στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από τα παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

ΧΡΗΣΙΜΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​​«Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»​

​​«Αἰτία ἑλομένου, θεός ἀναίτιος»

Ασκητική, Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Πλάτων, 427-347 π.Χ.

info@edny.gr

Στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 6977 479 474

+30 6909 538 732

Copyright © 2013 Ε.Δ.Ν.Υ. (www.edny.gr) All rights reserved.

Περιορισμοί πνευματικών δικαιωμάτων σε ισχύ. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση υλικού της ιστοσελίδας χωρίς έγγραφη άδεια.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now