Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Επόμενες Δράσεις!
    Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για επερχόμενες δράσεις που οργανώνονται από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετέχουμε ενεργά.

Βοηθήστε μας να προστατέψουμε και αποκαταστήσουμε το πολύτιμο οικοσύστημα του νότιου Υμηττού, συμμετέχοντας στις δράσεις μας και ενημερώνοντας και άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

anadaswseis.jpg

Τίτλος Δράσης:
Εργασίες Εθελοντικής Αναδάσωσης στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία/Ώρα: Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 09:30.


Σημείο Συνάντησης:

Στη μπάρα του δασικού δρόμου που ξεκινάει στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Ιάσονος, στο Πανόραμα, Βούλας. (Χάρτης)

Το σημείο της δράσης είναι ψηλότερα στο βουνό και προσεγγίζεται από δασικό χωματόδρομο.


Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Το καλοκαίρι που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τεράστια πλήγματα στο δασικό κεφάλαιο της χώρας μας και πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με το ζήτημα των αναδασώσεων. Η αναδάσωση είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία που απαιτεί συνέπεια και συνέχεια αλλιώς είναι καταδικασμένη να αποτύχει (στην καλύτερη περίπτωση) ή να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον (στη χειρότερη). Η ΕΔΝΥ, εδώ και χρόνια, προσπαθεί, εντελώς εθελοντικά και με τις απαραίτητες άδειες, να επαναφέρει την απαραίτητη βιοποικιλότητα σε μια υποβαθμισμένη πλαγιά της δυτικής πλευράς του Νοτίου Υμηττού, με αναδασώσεις συνολικής έκτασης 12 στρεμμάτων. Σε αντίθεση με τα πολλά που ακούστηκαν φέτος, σχετικά με την αναδάσωση, πάντα ήταν λίγοι όσοι συμμετείχαν. Άραγε αυτό θα αλλάξει τώρα;

Αυτή την Κυριακή, η προσπάθεια συνεχίζεται με εργασίες συντήρησης των αναδασώσεων. Παίρνουμε τις τσάπες και τα γάντια μας και φροντίζουμε τους λάκκους ποτίσματος, κάνουμε συμπληρωματικές φυτεύσεις δενδρυλλίων βελανιδιάς, προερχόμενων από το εθελοντικό φυτώριο της ΕΔΝΥ και σποροφυτεύσεις βελανιδιάς. Με επιμονή και διάθεση εθελοντικής προσφοράς, εμπλουτίζουμε και φροντίζουμε τις πληγωμένες δασικές εκτάσεις των δυτικών πλαγιών του Νοτίου Υμηττού. Ελάτε μαζί μας.


Απαραίτητα:

- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται).

- Νερό/σνακ για προσωπική χρήση.

- Τσαπάκι (προαιρετικά).

- Γάντια δερμάτινα/κηπουρικής (προαιρετικά).

 

H εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε υπαίθριο χώρο, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Επομένως, χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός οχημάτων και συνιστάται η τήρηση αποστάσεων στο πεδίο, ενώ θα παρέχεται και απολυμαντικό χεριών.

Περισσότερα και σχετικές ανακοινώσεις εδώ.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.