Επόμενες Δράσεις!
    Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για επερχόμενες δράσεις που οργανώνονται από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετέχουμε ενεργά.

Βοηθήστε μας να προστατέψουμε και αποκαταστήσουμε το πολύτιμο οικοσύστημα του νότιου Υμηττού, συμμετέχοντας στις δράσεις μας και ενημερώνοντας και άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022

Anadaswseis.jpg

Τίτλος Δράσης:
Επιστροφή στις καμένες αναδασώσεις της ΕΔΝΥ στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία/Ώρα: Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 10:30 (αυστηρή αναχώρηση 10:45).


Σημείο Συνάντησης:

Στη μπάρα του δασικού δρόμου που ξεκινάει στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Ιάσονος, στο Πανόραμα, Βούλας. (Χάρτης)

Το σημείο της δράσης βρίσκεται ψηλότερα στο βουνό και η πρόσβαση σε αυτό θα γίνει από δασικό χωματόδρομο.


Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Οι κόποι πολλών ετών, σε μια προσπάθεια των εθελοντών της ΕΔΝΥ να επιστρέψει η ζωή στις υποβαθμισμένες από αλλεπάλληλες πυρκαγιές, δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού, πάνω από τη Γλυφάδα, έγιναν στάχτη, με την πυρκαγιά της 04/06/2022. Όμως, δεν χάθηκαν όλα και το πλήγμα γαλβάνισε στις καρδιές μας την θέληση να συνεχίσουμε, με περισσότερη προσπάθεια, με ποιοτικότερα αποτελέσματα και πιο προσηλωμένοι στην στόχο μας.

 

Την ερχόμενη Κυριακή, τα λίγα δενδρύλλια βελανιδιάς που κατάφεραν να επιβιώσουν από την πυρκαγιά, θα δεχτούν τη φροντίδα μας. Μαζί τους, θα περιποιηθούμε όλα τα φυτά που πασχίζουν να διατηρηθούν στη ζωή και θα πραγματοποιήσουμε μια μικρή δενδροφύτευση με βελανιδιές, προερχόμενες από το φυτώριο των εθελοντών της ΕΔΝΥ και βελανίδια από τον τόπο μας. Γιατί τα δέντρα μπορεί να χάθηκαν, όμως η συλλογή βελανιδιών που είχε πραγματοποιήσει η ΕΔΝΥ πέρσι, πριν τη φωτιά, θα είναι μια μικρή παρακαταθήκη ζωής για το λαβωμένο βουνό.

 

Ελάτε κι εσείς μαζί μας, με σεβασμό στη φύση και θέληση για ζωή, να ενισχύσουμε τη βιοποικιλότητα του βουνού με γηγενή φυτά, να δείτε και να στηρίξετε τον κύκλο της ζωής που προσπαθεί να ανακάμψει μετά τη φωτιά.


Απαραίτητα:

- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται) και μακρύ παντελόνι.

- Νερό / σνακ για προσωπική χρήση.

- Γάντια δερμάτινα / κηπουρικής (προαιρετικά – θα παρέχεται περιορισμένος αριθμός).

- Τσαπάκι/σκαλιστήρι (προαιρετικά – θα παρέχεται περιορισμένος αριθμός).

 

H εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε υπαίθριο χώρο. Προτείνεται η χρήση μάσκας εντός οχημάτων ενώ παρέχεται και απολυμαντικό χεριών.

Περισσότερα και σχετικές ανακοινώσεις εδώ.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Εάν εντοπίσετε καπνό ή φωτιά στο δάσος ή κοντά σε αυτό καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία​ στο 199.

Μη θεωρείτε ότι έχει κληθεί ήδη από άλλους εκτός αν δείτε οχήματα ή πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο του συμβάντος. Δώστε πληροφορίες για το ακριβές σημείο, την έκταση της φωτιάς ή το χρώμα του καπνού εφόσον οι φλόγες δεν είναι ορατές, τη διεύθυνση και ισχύ των ανέμων, το είδος των καιόμενων υλικών καθώς και τρόπους προσέγγισης της φωτιάς