Επόμενες Δράσεις!
    Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για επερχόμενες δράσεις που οργανώνονται από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετέχουμε ενεργά.

Βοηθήστε μας να προστατέψουμε και αποκαταστήσουμε το πολύτιμο οικοσύστημα του νότιου Υμηττού, συμμετέχοντας στις δράσεις μας και ενημερώνοντας και άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022

Kladema1.jpg

Τίτλος Δράσης:
Εθελοντικές Δασικές Εργασίες στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία/Ώρα: Κυριακή 09 Ιανουαρίου, στις 09:30.


Σημείο Συνάντησης:

Στη μπάρα του δασικού δρόμου που ξεκινάει στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Ιάσονος, στο Πανόραμα, Βούλας. (Χάρτης)

Το σημείο της δράσης βρίσκεται ψηλότερα στο βουνό και η πρόσβαση σε αυτό θα γίνει από χωματόδρομο.


Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Η ΕΔΝΥ ξεκινάει το 2022 με εθελοντική δράση. Η κάθε εποχή έχει τις εργασίες της και τώρα τον χειμώνα, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ, κλαδεύουν και προετοιμάζουν τη βλάστηση στην περιοχή των αναδασώσεων για το καλοκαίρι. Θα πραγματοποιηθεί αναπτυξιακό κλάδεμα των δενδρυλλίων, σκάλισμα των λάκκων, κλάδεμα των χαμηλών κλαδιών που εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης από δασικούς δρόμους και άλλες εργασίες συντήρησης και υποστήριξης της βλάστησης. Η προσπάθεια εθελοντικής βελτίωσης και ενίσχυσης του οικοσυστήματος του Νοτίου Υμηττού συνεχίζεται όλο τον χρόνο. Ενώστε δυνάμεις με τους εθελοντές της ΕΔΝΥ, βάλτε ένα χεράκι και ξεκινήστε τη νέα χρονιά με αληθινό, εθελοντικό πνεύμα προσφοράς, «καίγοντας» παράλληλα μερικές από τις παραπανίσιες θερμίδες των εορτών!


Απαραίτητα:

- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται) και μακρύ παντελόνι.

- Νερό/σνακ για προσωπική χρήση.

- Κλαδευτήρι/Ψαλίδα κλαδέματος (προαιρετικά – θα παρέχεται περιορισμένος αριθμός).

- Τσαπάκι/σκαλιστήρι (προαιρετικά – θα παρέχεται περιορισμένος αριθμός).

- Γάντια δερμάτινα/κηπουρικής (προαιρετικά – θα παρέχεται περιορισμένος αριθμός).

 

H εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε υπαίθριο χώρο, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Επομένως, χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός οχημάτων και συνιστάται η τήρηση αποστάσεων στο πεδίο, ενώ θα παρέχεται και απολυμαντικό χεριών.

Περισσότερα και σχετικές ανακοινώσεις εδώ.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

No Huntingα.png

Εάν εντοπίσετε ενέργειες λαθροϋλοτομίας ή κυνηγιού στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από ασυνείδητους παραβάτες και παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω