Οι Δράσεις μας!
​Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για επερχόμενες αλλά και παλαιότερες δράσεις που οργανώνονται από την Ε.Δ.Ν.Υ. και στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι, είτε είναι μέλη, είτε όχι.

Οι δράσεις αυτές είναι παρεμβάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα προς διάφορες κατευθύνσεις ανάλογα με το επιλεγμένο αντικείμενο!

Προληπτικές ενέργειες προστασίας από πυρκαγιά όπως καθαρισμοί ξερών χόρτων και σκουπιδιών αλλά και άλλες ενέργειες όπως δενδροφυτεύσεις, προστασία της πανίδας, καταγραφές προβλημάτων/κινδύνων, σύσταση μελετών/προτάσεων είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που κατά καιρούς οργανώνουμε, πέρα από τη διαρκή επιτήρηση εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου, την οποία δεν θεωρούμε δράση αλλά καθήκον και χαρά μας.

 

Σημειώνεται ότι οι δράσεις μας στοχεύουν κυρίως στην πρόληψη και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Νοτίου Υμηττού.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Εάν εντοπίσετε καπνό ή φωτιά στο δάσος ή κοντά σε αυτό καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία​ στο 199.

Μη θεωρείτε ότι έχει κληθεί ήδη από άλλους εκτός αν δείτε οχήματα ή πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο του συμβάντος. Δώστε πληροφορίες για το ακριβές σημείο, την έκταση της φωτιάς ή το χρώμα του καπνού εφόσον οι φλόγες δεν είναι ορατές, τη διεύθυνση και ισχύ των ανέμων, το είδος των καιόμενων υλικών καθώς και τρόπους προσέγγισης της φωτιάς