Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Γίνε κι εσύ εθελοντής της Ε.Δ.Ν.Υ.!

 

​Μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής, ενεργό μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ., ενισχύοντας στην πράξη τις προσπάθειες προστασίας του Νοτίου Υμηττού και του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού γενικότερα.

Η Ε.Δ.Ν.Υ. δραστηριοποιείται στους τομείς της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης με διαχωρισμό στους εθελοντές μέλη της που είναι ενεργοί σε κάθε έκαστο τομέα. Όλα τα νέα μέλη εντάσσονται στον τομέα της δασοπροστασίας και, αν το επιθυμούν, αφού ολοκληρώσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση μπορούν να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Εναλλακτικά, μπορούν να παραμείνουν ενεργοί εθελοντές του τμήματος δασοπροστασίας, συμμετέχοντας σε δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, ποτίσματα αναδασώσεων, συντηρήσεις μονοπατιών, πυροφυλάξεις, κ.α..

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής, μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ., είναι πολύ απλή!

Πρέπει να είστε 18 ετών* και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το πως θα συμπληρώσετε την «Αίτηση Εγγραφής» και να καταβάλετε το ποσό των 20€ ως προκαταβολή εγγραφής. Μόλις ο επικεφαλής της Ε.Δ.Ν.Υ. εγκρίνει την αίτησή σας θεωρείστε δόκιμο μέλος και θα κληθείτε να λάβετε τη βασική εκπαίδευση δασοπροστασίας όταν αυτή προγραμματιστεί (συνήθως την άνοιξη, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου). Παραμένετε με την ιδιότητα του Δόκιμου Μέλους για 6 μήνες, όπως ορίζει το Καταστατικό της Ε.Δ.Ν.Υ., κατά τους οποίους καλείστε να αποδείξετε εμπράκτως την επιθυμία σας για εθελοντική συμμετοχή ενώ καταβάλλετε και το ποσό των 10€/μήνα (το συνολικό αντίτιμο εγγραφής είναι 80€ και μπορεί να καταβληθεί με 20€ προκαταβολή και μέχρι 6 μηνιαίες δόσεις), το οποίο θα σας εξασφαλίσει τη δική σας προσωπική στολή (παντελόνι, κοντομάνικη και μακρυμάνικη μπλούζα) και κάποια άλλα αντικείμενα, μόλις γίνετε ενεργό μέλος.

 

Αυτό ήταν! Από τη στιγμή της εγγραφής σας ανήκετε στην οικογένεια της Ε.Δ.Ν.Υ. και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της περιόδου κατά την οποία θεωρείστε Δόκιμο Μέλος μπορείτε να συνεχίσετε, εάν το επιθυμείτε, την εκπαίδευσή σας για να ενταχθείτε και στη δύναμη δασοπυρόσβεσης της Ε.Δ.Ν.Υ. ​ Ύστερα από αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε για να παραμείνετε ενεργό μέλος είναι να καταβάλλετε την συνδρομή των μόλις 20€ ανά ημερολογιακό έτος και... να μην χάνεστε! Τόσο απλά!

Μπορείτε να βοηθήσετε στη προστασία του Νοτίου Υμηττού ακόμα και αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν επιθυμείτε να γίνετε μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ.. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να συμμετέχετε σε βάρδιες δασοπροστασίας ως «Απλός Εθελοντής Δασοπροστασίας», συνοδεύοντας τουλάχιστον έναν εθελοντή της Ε.Δ.Ν.Υ.. Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να μας στείλετε ένα μήνυμα με τη διεύθυνση e-mail σας για να εγγραφείτε στη λίστα ενημερώσεων (mailing list) της Ε.Δ.Ν.Υ. ή να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας πατώντας εδώ για να εξασφαλίσετε πως θα λαμβάνετε τα μηνύματα της Ε.Δ.Ν.Υ. με όλα τα νέα, προσκλήσεις για δράσεις, δραστηριότητες και για συμμετοχή στις βάρδιες πυροπροστασίας. Κατόπιν τούτου, όταν υπάρξει ανάγκη για κάλυψη κάποιας βάρδιας θα ενημερωθείτε και αν ευκαιρείτε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

* Στον τομέα της δασοπροστασίας γίνεται να εγγραφούν και ανήλικα άτομα (από 15 ετών) εφόσον προσκομίσουν γραπτή άδεια κηδεμόνα.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Εάν εντοπίσετε ενέργειες λαθροϋλοτομίας ή κυνηγιού στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από ασυνείδητους παραβάτες και παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

ΧΡΗΣΙΜΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​​«Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»​

​​«Αἰτία ἑλομένου, θεός ἀναίτιος»

Ασκητική, Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Πλάτων, 427-347 π.Χ.

info@edny.gr

Στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 6977 479 474

+30 6909 538 732

Copyright © 2013 Ε.Δ.Ν.Υ. (www.edny.gr) All rights reserved.

Περιορισμοί πνευματικών δικαιωμάτων σε ισχύ. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση υλικού της ιστοσελίδας χωρίς έγγραφη άδεια.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now