top of page
Γίνε κι εσύ εθελοντής της Ε.Δ.Ν.Υ.!

 

​Μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής, ενεργό μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ., ενισχύοντας στην πράξη τις προσπάθειες προστασίας του Νοτίου Υμηττού και του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού γενικότερα.

Η Ε.Δ.Ν.Υ. δραστηριοποιείται στους τομείς της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης με διαχωρισμό στους εθελοντές μέλη της που είναι ενεργοί σε κάθε έκαστο τομέα. Όλα τα νέα μέλη εντάσσονται στον τομέα της δασοπροστασίας και, αν το επιθυμούν, αφού ολοκληρώσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση μπορούν να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Εναλλακτικά, μπορούν να παραμείνουν ενεργοί εθελοντές του τμήματος δασοπροστασίας, συμμετέχοντας σε δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, ποτίσματα αναδασώσεων, συντηρήσεις μονοπατιών, πυροφυλάξεις, κ.α..

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής, μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ., είναι πολύ απλή!

Πρέπει να είστε 18 ετών* και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το πως θα συμπληρώσετε την «Αίτηση Εγγραφής» και να καταβάλετε το ποσό των 20€ ως προκαταβολή εγγραφής. Μόλις ο επικεφαλής της Ε.Δ.Ν.Υ. εγκρίνει την αίτησή σας θεωρείστε Δόκιμο Μέλος και θα κληθείτε να λάβετε τη βασική εκπαίδευση δασοπροστασίας όταν αυτή προγραμματιστεί (συνήθως την άνοιξη, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου). Παραμένετε με την ιδιότητα του Δόκιμου Μέλους για 6 μήνες, όπως ορίζει το Καταστατικό της Ε.Δ.Ν.Υ., κατά τους οποίους καλείστε να εκπαιδευτείτε και να αποδείξετε εμπράκτως την επιθυμία σας για εθελοντική συμμετοχή ενώ καταβάλλετε και το ποσό των 10€/μήνα (το συνολικό αντίτιμο εγγραφής είναι 80€ και μπορεί να καταβληθεί με 20€ προκαταβολή και μέχρι 6 μηνιαίες δόσεις), το οποίο θα σας εξασφαλίσει τη δική σας προσωπική στολή (παντελόνι, κοντομάνικη και μακρυμάνικη μπλούζα) και κάποια άλλα αντικείμενα, μόλις γίνετε ενεργό μέλος.

 

Αυτό ήταν! Από τη στιγμή της εγγραφής σας ανήκετε στην οικογένεια της Ε.Δ.Ν.Υ. και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της περιόδου κατά την οποία θεωρείστε Δόκιμο Μέλος μπορείτε να συνεχίσετε, εάν το επιθυμείτε, την εκπαίδευσή σας για να ενταχθείτε και στη δύναμη δασοπυρόσβεσης της Ε.Δ.Ν.Υ. ​ Ύστερα από αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε για να παραμείνετε ενεργό μέλος είναι να καταβάλλετε την συνδρομή των μόλις 20€ ανά ημερολογιακό έτος και... να μην χάνεστε! Τόσο απλά!

Μπορείτε να βοηθήσετε στη προστασία του Νοτίου Υμηττού ακόμα και αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν επιθυμείτε να γίνετε μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ.. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να συμμετέχετε σε βάρδιες δασοπροστασίας ως «Απλός Εθελοντής Δασοπροστασίας», συνοδεύοντας τουλάχιστον έναν εθελοντή της Ε.Δ.Ν.Υ.. Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να εγγραφείτε στη λίστα ενημερώσεων (mailing list) της Ε.Δ.Ν.Υ. συμπληρώνοντας το email και ονοματεπώνυμό σας στην παρακάτω φόρμα ή να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας πατώντας εδώ για να εξασφαλίσετε πως θα λαμβάνετε τα μηνύματα της Ε.Δ.Ν.Υ. με όλα τα νέα, προσκλήσεις για δράσεις, δραστηριότητες και για συμμετοχή στις βάρδιες πυροπροστασίας. Κατόπιν τούτου, όταν υπάρξει ανάγκη για κάλυψη κάποιας βάρδιας θα ενημερωθείτε και αν ευκαιρείτε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

* Στον τομέα της δασοπροστασίας γίνεται να εγγραφούν και ανήλικα άτομα (από 16 ετών) εφόσον προσκομίσουν γραπτή άδεια κηδεμόνα.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page