top of page

Προηγούμενες Δράσεις!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δράσεις που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ. ή στις οποίες συμμετείχαμε.

 

Σημείωση: Στην ενοτητα αυτή δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και πληροφορίες για τη διαρκή επιτήρηση, εντός και εκτός αντιπυρικής περιόδου. Περισσότερα για τη δασοπροστασία θα βρείτε στην ενότητα ΝΕΑ.

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022     2023

Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

Τίτλος Δράσης:

Συντήρηση Υδατοδεξαμενών στον Νότιο Υμηττό

Ημερομηνία:

20 Ιουνίου 2020.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Η ΕΔΝΥ πραγματοποίησε, το Σάββατο 21/06, ένα έργο που είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη αλλά «πάγωσε» λόγω κορωνοϊού. Οι δεξαμενές νερού που, με μέριμνα της ΕΔΝΥ, έχουν τοποθετηθεί στον Νότιο Υμηττό, συντηρήθηκαν για να συνεχίσουν να επιτελούν τον σκοπό τους. Οι εργασίες περιλάμβαναν βαφή και αποκατάσταση προβλημάτων σε συνδέσμους Storz και βάνες. Η ζέστη δεν πτόησε την ομάδα των 8 εθελοντών μια και αυτό ήταν ένα απαραίτητο έργο που, αν δεν είχαν προκύψει οι περιορισμοί κίνησης λόγω πανδημίας, θα είχε ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Οι εθελοντές της ΕΔΝΥ παρακαλούν τους πολίτες που κάνουν βόλτα τα κατοικίδιά τους να μην χρησιμοποιούν το νερό των δεξαμενών πυρόσβεσης καθώς η μεταφορά του στις θέσεις των δεξαμενών δεν είναι εύκολη και η σπατάλη του μπορεί να αποβεί μοιραία για το βουνό «μας», όταν αυτό χρειαστεί. Ελπίζουν, επίσης ότι οι αρμόδιες αρχές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου τους και θα μεριμνήσουν για την πλήρωση των δεξαμενών, όπως έχουν υποχρέωση. Τέλος, ελπίδα όλων είναι οι δεξαμενές να μείνουν άθικτες από βανδαλισμούς, καθώς η φύση δεν είναι τσιφλίκι κανενός και πρέπει να αφήνεται με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις από τον άνθρωπο. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που οι δεξαμενές βάφονται, όπως ορίζουν οι δασικές αρχές, σε σκούρο πράσινο χρώμα, ώστε να εντάσσονται στο τοπίο και να μην το κατακερματίζουν οπτικά. Τέλος, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον ΣΠΑΥ για την κάλυψη του κόστους του χρώματος.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 17 Φεβουαρίου 2020

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Τίτλος Δράσης:

Δράση Παιδικής Δενδροφύτευσης στον Νότιο Υμηττό

Ημερομηνία:

16 Φεβρουαρίου 2020.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού, στα διοικητικά όρια Γλυφάδας και Βούλας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αρκεί να τους δώσουμε τα εφόδια και τις γνώσεις που χρειάζονται για να κατανοήσουν την πραγματική κατάσταση. Έτσι, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, τα σμήνη των τοπικών τμημάτων ΣΕΟ Βούλας και Γλυφάδας αλλά και παιδιά της περιοχής που ήρθαν με τους ευαισθητοποιημένους γονείς τους έκαναν ακριβώς αυτό. Χωρίς υπερβολές και παχιά νούμερα αλλά με αληθινή γνώση για το βουνό, τη δυσκολία της αναδάσωσης και διάθεση προσφοράς. Στα πλαίσια της δράσης που διοργάνωσε η ΕΔΝΥ φυτεύθηκαν 200 μικρά δενδρύλλια, προς αντικατάσταση δέντρων που είχαν φυτευθεί πέρσι αλλά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν τις κακουχίες του σκληρού καλοκαιριού του Νοτίου Υμηττού, στα 12 στρέμματα που τα τελευταία χρόνια συστηματικά αναδασώνουν οι εθελοντές της ΕΔΝΥ. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά κατανόησαν ότι η τεχνητή αναδάσωση είναι μια διαρκής προσπάθεια που απαιτεί αφοσίωση σε βάθος χρόνου και κόπο, ενώ προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και στην καλοκαιρινή προσπάθεια ποτισμάτων.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Τίτλος Δράσης:

Εθελοντική Δράση στις Αναδασώσεις Νοτίου Υμηττού & κοπή Βασιλόπιτας

Ημερομηνία:

26 Ιανουαρίου 2020.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού, στα διοικητικά όρια Γλυφάδας και Βούλας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Μια ακόμη δράση για τη συντήρηση των εθελοντικών αναδασώσεων της Ε.Δ.Ν.Υ. ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου. Η προσπάθεια για να πρασινίσουν και πάλι οι δυτικές πλαγιές του Νοτίου Υμηττού πηγαίνει αρκετά καλά, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν με το κλάδεμα των μικρών δενδρυλλίων, το σκάλισμα των λάκκων τους αλλά και τον καθαρισμό της περιοχής. Άλλωστε, οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. συνεχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση των αναδασώσεων διαχρονικά και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος. Όμως αυτή η δράση ήταν ιδιαίτερη μια και στα πλαίσιά της έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Ε.Δ.Ν.Υ., ανάμεσα στη φύση του βουνού, τους φίλους και εθελοντές αλλά και τους τετράποδους φίλους τους. Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο Παναγιώτης, ο οποίος παρέλαβε το δώρο των εθελοντών της Ε.Δ.Ν.Υ., ένα πεζοπορικό σακίδιο, από τον επικεφαλής εθελοντή. Η ημέρα έκλεισε με κεράσματα, κουβέντα και ευχές για μια καλή χρονιά και επιτυχές εθελοντικό έργο, για το οποίο η Ε.Δ.Ν.Υ. έχει φροντίσει με ένα γεμάτο πρόγραμμα δράσεων και δραστηριοτήτων για το πρώτο μισό του χρόνου.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Τίτλος Δράσης:

Συντήρηση Εθελοντικών Αναδασώσεων στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία:

12 Ιανουαρίου 2020.

Σημείο:

Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού, στα διοικητικά όρια Γλυφάδας και Βούλας.

​​Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Η πρώτη εθελοντική δράση της Ε.Δ.Ν.Υ. για το 2020 ξεκίνησε εκεί που σταμάτησε η τελευταία δράση της προηγούμενης χρονιάς: στις αναδασώσεις. Οι 11 συμμετέχοντες συνέχισαν να φροντίζουν τα δενδρύλλια που αναπτύσσονται και πρασινίζουν το βουνό. Σκαλίζοντας, κλαδεύοντας και καθαρίζοντας το βουνό συνεχίζεται ακούραστα η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από χρόνια. Αλλά και στην επόμενη δράση, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. θα βρεθούν πάλι στο ίδιο σημείο για να ολοκληρώσουν τις εργασίες συντήρησης και να κόψουν τη βασιλόπιτά τους στο βουνό, ανάμεσα στα μικρά δενδρύλλια.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Προηγούμενες Δράσεις ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022     2023

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page