top of page

Επόμενες Δραστηριότητες!
    Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για επερχόμενες δραστηριότητες που οργανώνονται από την Ε.Δ.Ν.Υ. και στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι, είτε είναι μέλη, είτε όχι.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το βουνό και τα μέλη μας συμμετέχοντας σε κάποια από τις δραστηριότητες που οργανώνουμε όλο τον χρόνο, γιατί το βουνό αλλάζει πρόσωπο με τις εποχές και κάθε φορά που μας υποδέχεται έχει και κάτι καινούριο να μας δείξει! 

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

branch mountain

Τίτλος Δραστηριότητας: Διήμερη Πεζοπορική, Κατασκηνωτική Εκδρομή στον Υμηττό


Ημερομηνία/Ώρα: Σάββατο 05 Νοεμβρίου, στις 10:00 (αυστηρή αναχώρηση 10:15) - Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022.

Δυστυχώς, λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινόμενων και της ηλεκτρικής δραστηριότητας που αναμένεται, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κατασκηνωτική εκδρομή αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας και δεν θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.


Σημείο Συνάντησης:

Μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Κορωπίου Γ.Σ. Παπασιδέρης, οδός Αναστασίου Ντούνη, Κορωπί. (Χάρτης)


Σύντομη Περιγραφή:

Η επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου πλησιάζει και, μαζί της, πλησιάζει μια παράδοση που διατηρούμε στην ΕΔΝΥ. Μια διήμερη δραστηριότητα, ανοιχτή στο κοινό και τους φίλους μας, αλλά διαφορετική από τις περισσότερες. Μια ολόκληρη βραδιά μέσα στη φύση που όλο το καλοκαίρι προστατεύουμε, με καλή παρέα, πεζοπορίες σε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή, και πολλές συζητήσεις γύρω από τη φωτιά, στην οποία θα ψήνονται τα καλά που θα διώξουν την πείνα.

 

Διαχρονικά, η κατασκηνωτική εκδρομή της ΕΔΝΥ προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, σε ένα μαγικό περιβάλλον, ψηλά στο βουνό, με μεγάλη περιβαλλοντική, ιστορική, θρησκευτική και αρχαιολογική σημασία, στον περιβάλλοντα χώρο του Προφήτη Ηλία, Κορωπίου, κάτω από την μεγάλη βελανιδιά και στον προαύλιο χώρο του πανηγυριού, ιδανικό σημείο γιατί παρέχει στέγαστρο και σχετική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, τραπέζια και πάγκους, ψησταριά και πηγάδι. Ντυθείτε καλά, πάρτε υπνόσακο, σκηνή, πεζοπορικά παπούτσια και μπατόν κι ελάτε για ένα αξέχαστο διήμερο με τους εθελοντές της ΕΔΝΥ στη φύση. Είναι σίγουρο ότι η εμπειρία θα σας αποζημιώσει για το κουβάλημα!

Κόστος:

Όλοι συνεισφέρουν ρεφενέ για τα καλούδια που θα φάμε (ψητά και μαγειρευτά επιτόπου, ετοιμασμένα από τους αγαπημένους μας σεφ!). Ο καθένας κουβαλάει το ποτό του (και κάτι για την παρέα). Παρακαλούμε αφήστε μια συνεισφορά και για την ΕΔΝΥ.

Οργάνωση:

Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού


Απαραίτητα:

- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται) και κατάλληλα, ζεστά ρούχα.

- Σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα (ιδανικά κατάλληλα για χειμερινή χρήση).

- Φακός / φανός θυέλλης.

- Νερό / φαγητό για προσωπική χρήση …και κάτι για την παρέα και το ψήσιμο στη φωτιά που θα είναι αναμμένη διαρκώς.

 

Το σημείο κατασκήνωσης προσεγγίζεται ύστερα από ανηφορική πεζοπορία μισής ώρας (φορτωμένοι πιο κοντά στη μία ώρα!), επομένως ετοιμάστε τα σακίδιά σας με έξυπνο τρόπο και αποφύγετε να πάρετε περιττά βάρη. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα λάβουν χώρα διάφορες, προαιρετικές πεζοπορίες, με ποικιλία διαδρομών και βαθμού δυσκολίας, σε μονοπάτι.


Περισσότερες πληροφορίες και σχετικές ανακοινώσεις εδώ.

Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022

Poros_Methana.jpg

Τίτλος Δραστηριότητας: Τριήμερη Περιηγητική Εκδρομή σε Πόρο και Μέθανα


Ημερομηνία/Ώρα: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 18:00 - Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00.


Σημείο Συνάντησης:

Δημοτικός χώρος στάθμευσης, Λεωφ. Βασιλέως Παύλου, έναντι Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη, Βούλα. (Χάρτης)


Σύντομη Περιγραφή:

Κάθε χρόνο, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ οργανώνουμε μια εκδρομή σε κάποιο λίγο πιο μακρινό μέρος, για να χαλαρώσουμε και να χαρούμε τη φύση της χώρας μας, πέρα από το «δικό μας» βουνό. Φέτος, αφήνουμε τον Νότιο Υμηττό για λίγες μέρες ώστε να ταξιδέψουμε σε απρόσμενα όμορφους προορισμούς, που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζουν καλοκαιρινοί, όμως κρύβουν πλούσια φύση, μεσογειακών δασικών οικοσυστημάτων, παράδοση και αναψυχή σε μια διαφορετική από τα συνηθισμένα εξόρμηση.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου αναχωρούμε για μια τριήμερη περιηγητική εκδρομή σε παραδοσιακά χωριά, καταπράσινα πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και ιστορικά σημεία, χαλαρούς περίπατους σε όμορφα μονοπάτια και πολλά ακόμη. Ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της φύσης και του δάσους του Πόρου, το φημισμένο Λεμονοδάσος του αλλά και την άγρια ομορφιά του Ηφαιστείου των Μεθάνων. Η καλή παρέα αλλά και το καλό φαγητό εγγυώνται ότι ακόμη και ο πιο απαιτητικός εκδρομέας θα φύγει ικανοποιημένος και κυρίως χαλαρωμένος γιατί αυτός είναι ο σκοπός της εκδρομής μετά από μια ιδιαίτερα θλιβερή χρονιά για τους εθελοντές της ΕΔΝΥ, που αντιμετωπίζουμε την απώλεια του δάσους της Βούλας. Έχουμε φροντίσει για τις μεταφορές, τη διαμονή, το πρωινό, τα γεύματα και όλα όσα χρειάζονται για να γεμίσουμε μπαταρίες μετά από ένα στενάχωρο καλοκαίρι.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 25/11

18:00 - Αναχώρηση από Βούλα (δημοτικός χώρος στάθμευσης, Λεωφ. Βασιλέως Παύλου, έναντι Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη).

21:30 - Άφιξη και φαγητό στον προορισμό μας (Ασκέλι), εγκατάσταση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει.

 

Σάββατο 26/11

08:30 - Πρωινό.

09:30 - Αναχώρηση από Ασκέλι για επίσκεψη στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Καλαυρίας.

10:30 - Επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό της Σφαιρίας, Πόρου με περιήγηση στα σοκάκια, το ρολόι και το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων.

12:30 - Αναχώρηση από Πόρο.

13:00 - Επίσκεψη στην παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου και πεζοπορία στον φάρο Ντάνα.

14:30 - Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος και προαιρετική πεζοπορία γύρω από την κορυφή Βίγλα.

17:30 - Φαγητό σε τοπική ταβέρνα.

19:30 - Αναχώρηση για επιστροφή στο Ασκέλι. Ελεύθερο πρόγραμμα το βράδυ.

 

Κυριακή 27/11

09:00 - Πρωινό.

10:00 - Αναχώρηση από Ασκέλι.

11:00 - Επίσκεψη και περιήγηση στο Λεμονοδάσος. Συνάντηση με τοπικούς παραγωγούς προϊόντων μελιού και λεμονιού.

12:30 - Αναχώρηση από Λεμονοδάσος.

13:30 - Επίσκεψη στο Ηφαίστειο Μεθάνων και την Καμένη Χώρα.

15:30 - Φαγητό σε τοπική ταβέρνα.

17:00 - Αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα.

20:00 - Άφιξη στη Βούλα (δημοτικός χώρος στάθμευσης, Λεωφ. Βασιλέως Παύλου, έναντι Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη).

Κόστος:

Για τα ενεργά μέλη της ΕΔΝΥ το κόστος είναι 70€/άτομο.

Για μη μέλη το κόστος είναι 90€/άτομο.

 

* Στο κόστος περιλαμβάνονται μεταφορές/τοπικές μετακινήσεις με 9θέσια οχήματα και δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια (δίκλινα παρέχονται κατά προτεραιότητα σε ζευγάρια) με πλούσιο πρωινό σε ξενοδοχείο. Δεν περιλαμβάνονται έξοδα φαγητού/καφέ, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

Κλείστε θέση στέλνοντάς μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας μας ή μέσω της σελίδας μας στο facebook ή e-mail στο info@edny.gr .

Για την οριστικοποίηση συμμετοχής απαιτείται να έχει παραληφθεί προκαταβολή 40€, που δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

 

Ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες ότι οι επιβαίνοντες στα πολυθέσια οχήματα θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα μη ιατρικού τύπου.

 

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλα απρόοπτα.

Οργάνωση:

Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικές ανακοινώσεις εδώ.

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

No Huntingα.png

Εάν εντοπίσετε ενέργειες λαθροϋλοτομίας ή κυνηγιού στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από ασυνείδητους παραβάτες και παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

bottom of page