top of page

Τα Nέα μας!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για τα νέα και τις εξελίξεις της Ε.Δ.Ν.Υ., του Υμηττού και της προσπάθειας για προστασία του. Πολλά περισσότερα νέα θα βρείτε και στη σελίδα μας στο facebook, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να απαιτείται να έχετε σχετικό προφίλ και χωρίς να απαιτείται να έχετε εγγραφεί στο facebook.

Προηγούμενα Νέα ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021

Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

ΕΔΝΥ2019.jpg

Τελευταίες ημέρες του 2019 και είθισται να κάνουμε την ανασκόπηση της χρονιάς, να εντοπίζουμε τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα στο μέλλον.

Το 2019 ήταν μια δύσκολη αλλά καλή χρονιά για τους εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. και τον Νότιο Υμηττό που βγήκε αλώβητος από ακόμη μια αντιπυρική περίοδο. Οι αναδασωτικές προσπάθειες της Ε.Δ.Ν.Υ. συνεχίστηκαν και τα αποτελέσματα πλέον είναι ορατά, με τα δενδρύλλιά μας να απαιτούν ολοένα περισσότερη εθελοντική φροντίδα και συντήρηση. Αυτοί είναι οι αριθμοί μας για φέτος…

 

14 δράσεις

6 δραστηριότητες

197 ώρες στο πεδίο μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο

 

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ θέτουν ως στόχο για τη νέα χρονιά την εξέλιξη. Και για να μεγαλώσουμε και να βελτιωθούμε σας χρειαζόμαστε όλους μαζί μας. Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. με όποιον τρόπο επιθυμείτε. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν είτε υλικά, είτε χρηματικά, είτε με τον χρόνο τους.

 

Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2020 με υγεία, αγάπη και αληθινή, εθελοντική συνεισφορά!

Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Xmas2019.jpg

Οι εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη προς εαυτούς και αλλήλους αλλά και προς κάθε τι ζωντανό και καλό!


Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πραγματώσουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων κάνοντας καλό σε ανθρώπους, ζώα και στη φύση που έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε και που μας προσφέρει τόσα παρά το ότι την κακοποιούμε.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

Καλούνται όλα τα μέλη όπως παραστούν στην εστία του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βούλας, κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νηρέως και Διός (είσοδος από Νηρέως), στη Βούλα. (Χάρτης)

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ν.Υ. είναι ανοιχτή για το κοινό.

Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019

Ένας ακόμη κουμπαράς για την ενίσχυση και υποστήριξη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού έχει τοποθετηθεί στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική «Μανιαδής», Bakery Maniadis, Βορείου Ηπείρου 151 στην Τερψιθέα Γλυφάδας, τηλ. 210 9607357. Θα τον βρείτε κοντά στο ταμείο με το σήμα της Ε.Δ.Ν.Υ. και το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο με τη βελανιδιά και τίτλο «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ - ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ». Αφήνοντας τα ψιλά σας υποστηρίζετε το έργο της Ε.Δ.Ν.Υ. για την προστασία του Νοτίου Υμηττού, βοηθώντας την αμιγώς εθελοντική οργάνωση να παραμείνει οικονομικά ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη στο έργο της προστασίας της φύσης του βουνού «μας».

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους του φούρνου «Μανιαδής» για την ευγενική τους κίνηση. Αν επιθυμείτε να μάθετε τρόπους με τους οποίους και η δική σας επιχείρηση μπορεί να συμβάλλει στο έργο της Ε.Δ.Ν.Υ. επικοινωνήστε μαζί μας στο info@edny.gr

Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Πρόγραμμα Ανοιχτών Εκδηλώσεων της Ε.Δ.Ν.Υ. για το ερχόμενο διάστημα:

8-10/11 - Τριήμερη Εκδρομή.

17/11  - Δράση (κλαδέματος/συντήρησης).

24/11  - Δραστηριότητα (πεζοπορία).

01/12  - Δράση (κλαδέματος/συντήρησης).

07/12  - Δραστηριότητα (διανυκτέρευση σε καταφύγιο).

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε εκδηλώσεις (δράσεις/δραστηριότητες) ανοιχτές προς το κοινό, παρέχεται ενδεικτικά και ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων απροόπτων. Οι εθελοντές, μέλη της Ε.Δ.Ν.Υ., ενημερώνονται ξεχωριστά για άλλες εκδηλώσεις και διοικητικά θέματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές ανακοινώσεις, παρακαλούμε παρακολουθείτε τις αντίστοιχες ενότητες ή στείλτε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ώστε να λαμβάνετε στο email σας όλες τις προσκλήσεις καθώς και νέα και πληροφορίες.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα 17, Αυγούστου 2019

Την ώρα που κάποιοι αγωνίζονται, αγωνιούν και ξενυχτούν για να προστατέψουν την φύση του τόπου μας, κάποιοι άλλοι επιδίδονται σε βλακώδεις ενέργειες που κάνουν το έργο των εθελοντών δασοπροστασίας δυσκολότερο. Τα τελευταία χρόνια, η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού χωρίς χρηματοδοτήσεις ή άλλη κρατική υποστήριξη κατάφερε να τοποθετηθούν 8 δεξαμενές νερού, 25 και 30 τόνων, στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοδυτικού Υμηττού για τις ανάγκες πυροπροστασίας του βουνού.

Φέτος, οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. διαπιστώνουν ότι κάποιοι πέρα από το ότι τις μουτζουρώνουν, παρατώντας τα κάνιστρα των σπρέι εκεί ακριβώς, μέσα στο δάσος) επιδόθηκαν και σε βανδαλισμούς αφαιρώντας καπάκια και συνδέσμους.

 

Είναι απορίας άξιο γιατί κάποιος που μπήκε στον κόπο να ανέβει (πολύ) ψηλά στο βουνό για να μουτζουρώσει μια δεξαμενή (βλακώδης πράξη από μόνη της), κουβαλώντας το γεμάτο σπρέι του, δεν μπορεί τουλάχιστον να το πάρει μαζί του όταν τελειώσει αλλά το πετάει μέσα στο δάσος, το οποίο προφανώς χαίρεται και ο ίδιος για να βρέθηκε εκεί (δεν φθάνει κανείς εύκολα εκεί). Για τις κλοπές στα μεταλλικά εξαρτήματα των δεξαμενών προφανώς υπάρχουν πιο πεζά, οικονομικά κίνητρα, τα οποία όμως οδηγούν σε αχρήστευση μια μεγάλη προσπάθεια και στον κίνδυνο να μην είναι χρηστικές οι δεξαμενές σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. καλούν όποιον παρατηρεί τέτοιες ενέργειες ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που θέτουν υπό απειλή τη φύση του Νοτίου Υμηττού να τις καταγγέλλουν. Κάθε προσπάθεια θα γίνει για την αποκατάσταση των ζημιών, με κόπο και κόστος για τους ίδιους τους εθελοντές, όπως πάντα. Αν κάποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την προσπάθεια (που θα λάβει χώρα μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου) μπορεί να ενημερωθεί για τους τρόπους υποστήριξης στην ιστοσελίδα της Ε.Δ.Ν.Υ.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019

Χάρτης Φωτιά Παιανίας 2019.08.12 web.jpg

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον ΒΑ Υμηττό είναι σε ύφεση ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στα πλαίσια μιας μεγάλης κινητοποίησης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πολύ «κακή», μεγάλη πυρκαγιά, ένα από τα δυσκολότερα σενάρια. Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι η πυρκαγιά να τεθεί σε πλήρη έλεγχο από το Πυροσβεστικό Σώμα, που είναι το μόνο αρμόδιο για να τη χαρακτηρίσει. Πάντως, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον Νότιο Υμηττό.

 

Είναι πολύ νωρίς για να αναφερθεί κάποιος στα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία πάντως είναι ύποπτη και, όπως συμβαίνει πάντα, θα διερευνηθούν από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Η ουσία είναι ότι το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον του Υμηττού δέχθηκε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα (ανεπίσημη εκτίμηση καμένης έκτασης είναι περίπου 1.500 στρέμματα) και δυστυχώς σε δάσος που βρισκόταν σε φάση αναγέννησης, φέρνοντάς μας, για μια ακόμη φορά, αντιμέτωπους με τον κίνδυνο υποβάθμισης και ερημοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είχε παρόμοια συμβάντα και στο παρελθόν (2008,2009). Πολύ σημαντικό ότι η πυρκαγιά ανακόπηκε πριν εισέλθει στο δάσος της Καισαριανής.

 

Συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις που εξακολουθούν να επιχειρούν. Σύνεση και επαγρύπνηση για τους υπόλοιπους, γιατί, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται πόσο εύκολα έρχεται η καταστροφή και να μην ξεχνούμε ότι εξακολουθεί να επικρατεί Πολύ Ψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (Κατηγορία Κινδύνου 4).

Καταχωρήθηκε: Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019

red fire warning.jpg

Το ερχόμενο τριήμερο (10-12/08) αναμένεται να είναι δύσκολο. Ξέρουμε, πως κάθε χρόνο έρχεται μια περίοδος ορισμένων ημερών (συνήθως εντός του Αυγούστου) που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Για φέτος, είναι πιθανό αυτή η περίοδος να είναι το ερχόμενο τριήμερο.

 

Μια παρατεταμένη περίοδος με υψηλές θερμοκρασίες, που έχουν αποξηράνει τη βλάστηση καθιστώντας την ιδιαίτερα εύφλεκτη ύλη, ακολουθείται από σημαντική ενίσχυση των ανέμων σε συνδυασμό με πολύ χαμηλή υγρασία (ουσιαστικά ξηρασία) και θερμοκρασίες που επιμένουν να διατηρούνται ψηλά. Παράλληλα, όλα αυτά συμβαίνουν παραδοσιακά τον Αύγουστο, δηλαδή τον μήνα με τις περισσότερες ελλείψεις αφού οι περισσότεροι αναχωρούν ή έχουν πλέον αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτές θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέρες του φετινού καλοκαιριού αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ακόμη περισσότερες ημέρες ζέστης μετά και από αυτό το τριήμερο, όμως αυτό δεν αναιρεί τον άμεσο κίνδυνο.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις μας για μια επερχόμενη δύσκολη περίοδο, εξέδωσε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 5 (ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ) για αύριο στην περιοχή του Νοτίου Υμηττού. Ειδικές συνθήκες και απαγορεύσεις τίθενται σε ισχύ ενώ ένας ολόκληρος μηχανισμός θα είναι σε πλήρη εγρήγορση. Όμως τέτοιες συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις επομένως η εγρήγορση δεν αρκεί. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς. Πέρα από τις συνήθεις προτροπές για αποφυγή ενεργειών που μπορει να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς και την άμεση αναφορά (199 και 112) σε περίπτωση που εντοπίσετε φωτιά ή καπνό, σας καλούμε να αναφέρετε και ενέργειες άλλων που μπορεί να υποπέσουν στην αντίληψή σας ώστε να αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη εκδοθεί μήνυμα για τις βάρδιες εθελοντικής πυροφύλαξης της Ε.Δ.Ν.Υ. όσον αφορά το Σάββατο, ενώ θα ακολουθήσει και σχετικό μήνυμα για τις επόμενες μέρες, σε μια προσπάθεια συνεχούς, εικοσιτετράωρης παρουσίας και επιτήρησης. Παρακαλώ, απαντήστε και δηλώστε συμμετοχή το συντομότερο δυνατό. Οι ώρες είναι πολλές και δεν γίνεται να καλυφθούν από τους ίδιους λίγους ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνα (συμπεριλαμβανομένης της νύχτας της Κυριακής).

 

Καλή Δύναμη, Προσοχή και Καλά Μυαλά σε όλους!

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

web.jpg

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου και των τοπικών ομάδων Κορωπίου και όμορων δήμων, με την καίρια συνδρομή του ελικοπτέρου Erickson, βοήθησε να αποφευχθούν τα χειρότερα νωρίτερα, σε συμβάν κοντά στην οδό Λαμπτρών, καθώς η πυρκαγιά κατευθυνόταν προς τον πευκόφυτο λόφο, Χατζήρια, που φαίνεται στο βάθος αλλά ανακόπηκε εγκαίρως. Δουλεύοντας μέσα στην αποπνικτική ζέστη, οι άνθρωποι στο έδαφος και οι ικανότητες του πιλότου στον αέρα (ο οποίος σημειωτέον ήταν καθ'οδόν από άλλο γειτονικό συμβάν) έσωσαν τη μέρα. Για άλλη μια φορά σταθήκαμε τυχεροί...

Καταχωρήθηκε: Τετάρτη 01 Μαΐου 2019

Enarxi Antipyrikhs 2019.JPG

Πρωτομαγιά, μια μέρα γεμάτη συμβολισμούς αλλά και μια μέρα αφιερωμένη στη φύση και την άνοιξη. Η πρώτη ημέρα του Μαΐου όμως είναι και η μέρα που ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος. Μια σημαντική μέρα για όσους ασχολούνται με τη δασοπροστασία αλλά και για όλους, αφού από σήμερα τίθενται σε ισχύ και επισήμως ορισμένοι περιορισμοί και διατάξεις που αφορούν τους περισσότερους.

 

Βγαίνοντας έξω στη φύση για να «πιάσετε τον Μάι» λοιπόν, να θυμάστε ότι πλέον και για τους επόμενους έξι μήνες απαγορεύεται η καύση στην ύπαιθρο και ότι απαιτείται από όλους επαγρύπνηση για την αποτροπή δασικών πυρκαγιών. Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι μπορεί κάθε χρόνο να ευχόμαστε για «άκαπνη» αντιπυρική περίοδο αλλά αυτό δεν αρκεί. Ξέρουμε ότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες και ουσιαστικά ο Νότιος Υμηττός δεν προστατεύεται επαρκώς. Όμως μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε στην προστασία της περιοχής σας, του δάσους σας αλλά και στην αποτροπή καταστροφών όπως η περσινή. Στείλτε το μήνυμα, γίνετε εθελοντής, κάντε τη διαφορά!

 

Καλό Μήνα από τους εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ.!
Καλή Αντιπυρική Περίοδο!

Καταχωρήθηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

EDNY Pasxa 2019.jpg

Όλοι ζούμε δύσκολους καιρούς, όμως η φύση φροντίζει να μας δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει χρώμα και στον πιο σκληρό και γκρίζο βράχο. Έτσι και το Πάσχα φροντίζει να μας θυμίζει ότι υπάρχει λύτρωση στην αγάπη, τη συγχώρεση και την αλληλεγγύη.

 

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. σας εύχονται να βρεθείτε με αυτούς που πρέπει αυτό το Πάσχα. Να δώσετε και να λάβετε αγάπη και να έρθετε σε επαφή με την ανθισμένη φύση και τον βαθύτερο εαυτό σας και να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε κάτι καλό. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο και μοχθήστε για το καλύτερο. Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τα μικρά ή τα μεγάλα. Έχει να κάνει με το να είστε αληθινά, ειλικρινά, ολοκληρωτικά εκεί που η παρουσία σας έχει σημασία.

 

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

web01.jpg

Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες οποιασδήποτε επιτυχημένης διοργάνωσης. Οι εθελοντές, που αντιμετώπισαν τα απρόοπτα, τις δυσκολίες, τον κόπο, τα βάρη, τις κακουχίες, τα ατυχήματα και τις ύβρεις χωρίς να χάσουν το χαμόγελο, την ευγένεια, τη διάθεση για βοήθεια και χωρίς να πάψουν να χειροκροτούν, να ενθαρρύνουν, να καθοδηγούν και να λύνουν προβλήματα. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν την αξία τους αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια από αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και κατάφεραν να μην αντιληφθεί κανείς τι αντιμετώπισαν στηρίζοντας τον αγώνα ορεινού τριάθλου, του παγκοσμίου πρωταθλήματος X-Terra Greece 2019. Άνθρωποι που ήρθαν στη Βουλιαγμένη και τον Νότιο Υμηττό από μακριά αλλά και κάτοικοι της πόλης, για να βοηθήσουν στην προβολή και προστασία αυτού του όμορφου τόπου. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε καν ξεκινήσει.


Έχοντας το γενικό συντονισμό των εθελοντών, στη μεγάλη και απαιτητική διαδρομή, η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού σας ευχαριστεί όλους έναν προς ένα. Εμείς γνωρίζουμε ακριβώς τι περάσατε, τι πετύχατε και πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που όλοι μαζί διαχειριστήκαμε μια μεικτή (αστική και ορεινή) διαδρομή 15 χιλιομέτρων και αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις αυτού του σύνθετου εγχειρήματος που, ειδικά φέτος, ήταν αμέτρητες.
Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο βουνό «μας». Ευχαριστούμε και μπράβο σε όλους!

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

web02.jpg

Όταν αγαπάς κάτι, το αποδεικνύεις με έργα και όχι με λόγια. Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. αποδεικνύουν διαρκώς και εμπράκτως την αγάπη τους για το περιβάλλον του Νοτίου Υμηττού και μέσα σε λίγες ώρες από τη λήξη του μεγάλου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ορεινού τριάθλου X-Terra καθάρισαν και τα πιο απόμερα, ορεινά μέρη της διαδρομής, απομακρύνοντας κάθε ίχνος της διοργάνωσης. Καθαρίζοντας μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας του αγώνα, παρά την κούραση, οι εθελοντές απομάκρυναν τρεισήμισι μεγάλες σακούλες, κυρίως με τα υλικά σήμανσης του αγώνα, που πήραν δύο ημέρες (Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Απριλίου) να τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής των 15 χιλιομέτρων. Άξιο αναφοράς είναι ότι βρέθηκαν ελάχιστα σκουπίδια που να οφείλονται στους αθλητές και θεατές (άλλωστε οι εθελοντές του αγώνα επαγρυπνούσαν και οι ποινές για απόρριψη σκουπιδιών είναι βαριές) ενώ προβληματισμό πρέπει να προκαλέσει το γεγονός ότι μισή σακούλα γέμισε με σκουπίδια που καμία σχέση δεν είχαν με τον χθεσινό αγώνα.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019

X-Terra2019.jpg

Ο Απρίλιος έφτασε κι Απρίλιος στον Νότιο Υμηττό και την ΕΔΝΥ σημαίνει δράση! Δράση στην ανθισμένη φύση! Σημαίνει προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και X-Terra Greece 2019! Για μια ακόμη χρονιά ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τριάθλου λαμβάνει χώρα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και τις υπώρειες του Νοτίου Υμηττού, την Κυριακή 21 Απριλίου, και για μια ακόμη χρονιά  Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού έχει την τιμή να αναλαμβάνει το γενικό συντονισμό της εθελοντικής υποστήριξης του αγώνα. Εκατοντάδες εθελοντές και μια μεγάλη κι όμορφη ορεινή και αστική διαδρομή για την υποστήριξη εκατοντάδων αθλητών παγκόσμιου βεληνεκούς αλλά και απλών ερασιτεχνών.

 

Ζήστε τη δράση από κοντά! Γίνετε εθελοντής του αγώνα. Στείλτε μήνυμα στο info@edny.gr κι ενταχθείτε σε μια μεγάλη παρέα που προβάλει την Ελλάδα και τις ομορφιές της φύσης της σε όλο τον κόσμο φροντίζοντας παράλληλα να παραμείνει αυτό το υπέροχο περιβάλλον απείραχτο.

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Programma2019.jpg

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σε θέματα φύσης, βουνού, εθελοντικής δασοπροστασίας/δασοπυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών, κ.α. σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα Θεωρητικής Εκπαίδευσης της Ε.Δ.Ν.Υ. για το 2019 ανεξαρτήτως αν είστε μέλη, ενεργοί εθελοντές ή αν προτίθεστε να γίνετε. Οι γνώσεις που θα αποκομίσετε είναι πολλές και μπορεί κάποια στιγμή να φανούν πολύτιμες για εσάς ή για το περιβάλλον.

 

Πρόγραμμα Θεωρητικής Εκπαίδευσης ΕΔΝΥ 2019

 

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 (18:30-21:00):

Θεωρητική Εκπαίδευση Δασοπροστασίας (2 ώρες & 30 λεπτά)

 

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 (18:30-21:00):

Προσανατολισμός (1 ώρα)

Επικοινωνίες & Ασύρματες Διαβιβάσεις (1 ώρα & 30 λεπτά)

 

Πέμπτη 04 Απριλίου 2019 (18:30-21:30)

Θεωρητική Εκπαίδευση Δασοπυρόσβεσης (2 ώρες & 30 λεπτά)

Ανάλυση Συμβάντων Δασικών Πυρκαγιών στον Νότιο Υμηττό (30 λεπτά)

 

Η εκπαίδευση της Ε.Δ.Ν.Υ. είναι ανοιχτή για το κοινό και θα λάβει χώρα στο κέντρο λογοθεραπείας «Φωνή & Λόγος», Βοσπόρου 7 (όπισθεν κέντρου κήπου Praktiker), Ελληνικό.

 

Παρακαλούνται τα μέλη να φέρουν οπωσδήποτε μαζί τους τον προσωπικό τους χάρτη Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

 

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Καταχωρήθηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019

Bella prin meta.jpg

H Χρονιά ξεκινάει με ένα καλό νέο!
Ήταν 28 Αυγούστου 2018 όταν κατά τη διάρκεια βάρδιας πυροφύλαξης, οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. εντόπισαν δύο ημίαιμα λυκόσκυλα να περιφέρονται κοκαλιασμένα και φοβισμένα στον Νότιο Υμηττό. Τα σκυλιά ήταν εμφανώς υποσιτισμένα, διψασμένα και φοβικά ενώ δεν πλησίαζαν άνθρωπο. Οι προσπάθειες των εθελοντών εκείνη την ημέρα πέτυχαν μόνο να πιουν νερό από έναν κουβά.

Σήμερα, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια φιλόζωων κατοίκων και εργαζομένων της Βούλας αλλά κυρίως των ανθρώπων από τη Φιλοζωική Ομάδα Βούλας, η Μπέλλα, όπως ονομάστηκε η μία σκυλίτσα, υιοθετήθηκε και μεταφέρθηκε υγιής και φροντισμένη στο νέο της σπίτι, ξεκινώντας μια νέα ζωή!

Η χαρά των εθελοντών της Ε.Δ.Ν.Υ. είναι μεγάλη και το γεγονός αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πως λύσεις υπάρχουν αν ενδιαφερόμαστε, συνεργαζόμαστε και είμαστε ειλικρινείς στα «πιστεύω» και την εθελοντική μας προσπάθεια.

Προηγούμενα Νέα ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page