top of page

Τα Nέα μας!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πληροφορείστε για τα νέα και τις εξελίξεις της Ε.Δ.Ν.Υ., του Υμηττού και της προσπάθειας για προστασία του. Πολλά περισσότερα νέα θα βρείτε και στη σελίδα μας στο facebook, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να απαιτείται να έχετε σχετικό προφίλ και χωρίς να απαιτείται να έχετε εγγραφεί στο facebook.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το περάσαμε στο πνεύμα των εορτών, βοηθώντας τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) με το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τους. Η Ε.Δ.Ν.Υ. είχε συνεχή παρουσία και τις δύο ημέρες του παζαριού, που έλαβε χώρα στο Ελληνικό, μαζί και με άλλους εθελοντικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς. Το τραπέζι μας ήταν γεμάτο ενημερωτικό υλικό, ενώ οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν βίντεο από το βουνό, τις δράσεις και τις δραστηριότητές μας, να πληροφορηθούν για ζητήματα σχετικά με τον νότιο Υμηττό και το έργο μας, αλλά και να λάβουν χριστουγεννιάτικα, χειροποίητα, αναμνηστικά δώρα.

Πολύς ο κόσμος και ατελείωτο το κέφι, παρά την κούραση των προετοιμασιών και των πολλών ωρών. Ευχαριστούμε τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή τη προσπάθεια και όλους όσοι μας προσέγγισαν και έδειξαν ενδιαφέρον για την Ε.Δ.Ν.Υ. και το έργο μας και κυρίως όσους ενίσχυσαν από το υστέρημά τους τις οργανώσεις που συμμετείχαν. Εμείς ευχόμαστε σε όλους, καλές γιορτές και Χρόνια Πολλά!

Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Προηγούμενα Νέα ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

​Η Ε.Δ.Ν.Υ. έχει πλέον παρουσία και στο YouTube! Στο κανάλι μας μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε βίντεο για τον Νότιο Υμηττό, για εμάς και τις δράσεις και δραστηριότητές μας.

Ξεκινήσαμε με δύο βίντεο: το εισαγωγικό μας βίντεο και πλάνα από την απελευθέρωση της κουκουβάγιας κατά τη 3η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό, που οργανώσαμε.

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στo YouTube εδώ ή πλογηθείτε στη σελίδα «ΒΙΝΤΕΟ».

Ποπ-κορν κανείς;!

Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012

​Στις 30/11 και 01/12 πραγματοποιήθηκε το 4ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) με τίτλο «Διαχείριση στερεών αποβλήτων σε κρίση: Νέες προκλήσεις και προοπτικές». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της εθελοντικής καμπάνιας «Let's Do It Greece 2013» η οποία συνδιοργανώνεται, για δεύτερη φορά στη χώρα μας, από την ΕΕΔΣΑ και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση». Η Ε.Δ.Ν.Υ. ήταν παρούσα στη παρουσίαση, που ακολουθήθηκε από ανοιχτή συζήτηση, όπως είναι και στην οργανωτική επιτροπή του Let's Do It Greece 2013. Επίσης, θα συμμετέχει ενεργά και την ημέρα της καμπάνιας με δράση καθαρισμού σε σημείο που έχει επιλεγεί στον νότιο Υμηττό.

Καταχωρήθηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Nοεμβρίου 2012 στις 20:00, στην έδρα της, Κίου 8, Βούλα.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012

​Επίσκεψη στο νότιο Υμηττό με προσκεκλημένους τους επικεφαλής της 1ης Εφορίας Προσκόπων Γλυφάδας και Βούλας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 04 Νοεμβρίου. Στους επικεφαλής υποδείχθηκαν σημεία ενδιαφέροντος στο βουνό, καθώς και σημεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις δραστηριότητες των μικρών προσκόπων, καθώς και έγινε ενημέρωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το βουνό.

Η Ε.Δ.Ν.Υ., πιστή στην άποψη πως τα νέα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να έρθουν σε επαφή με τη φύση από μικρή ηλικία, στηρίζει και τους προσκόπους που θα δραστηριοποιηθούν στο νότιο Υμηττό, σε θέματα ενημέρωσης, οργάνωσης δραστηριοτήτων και υποστήριξης. Ελπίδα μας είναι οι επόμενες γενιές να καταστήσουν το ρόλο μας, και όλων όσοι ασχολούνται με τη δασοπροστασία, περιττό! Όσο όμως ο νότιος Υμηττός χρειάζεται τη προστασία μας προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και με τις τοπικές ομάδες προσκόπων, προς αυτό το σκοπό.

Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012

​Με την έλευση του Νοεμβρίου λήγει και επισήμως η αντιπυρική περίοδος για το 2012. Η χρονιά, που σε εθνικό επίπεδο ήταν δύσκολη με πολλές απώλειες και μεγάλα συμβάντα, ήταν καλή για τον Υμηττό και ειδικά τα νότια του βουνού. Βέβαια, συμβάντα υπήρχαν, όμως ευτυχείς συγκυρίες και οι προσπάθειες όσων είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του βουνού απέτρεψαν τα χειρότερα.

Όλοι όσοι μόχθησαν και κατάφεραν να μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τις καμένες εκτάσεις του νοτίου Υμηττού το 2012 ως ελάχιστες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, είτε έδρασαν ως επαγγελματίες, είτε ως εθελοντές. Καλή ξεκούραση σε όλους, αλλά μην ξεχνάτε ότι η Ε.Δ.Ν.Υ. παραμένει παρούσα, με δραστηριότητες και δράσεις στο νότιο Υμηττό, όλο το χρόνο, γιατί οι κίνδυνοι προς το περιβάλλον δεν περιορίζονται μόνο στη φωτιά, αλλά και γιατί το βουνό έχει πολλά να μας προσφέρει και το χειμώνα.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

​Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Κορωπί διημερίδα με τίτλο «Κορωπί και Υμηττός – Συνοδοιπόροι στoν Χρόνο», οργανωμένη από το Δήμο Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός». Το Σάββατο, οι φιλόξενοι διοργανωτές, έδωσαν την ευκαιρία, σε όποιον το επιθυμούσε, να παρακολουθήσει ομιλίες πάνω σε μία ποικιλία θεμάτων, σχετικά με τον Υμηττό και τη σχέση του με την πόλη του Κορωπίου, από μία πλειάδα διακεκριμένων προσκεκλημένων. Την Κυριακή η διημερίδα μεταφέρθηκε στο πεδίο και πιο συγκεκριμένα στους ανατολικούς πρόποδες του Υμηττού, όπου διοργανώθηκε περίπατος και ξενάγηση μέχρι τον χώρο του Ιερού του Προοψίου Απόλλωνος και του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και πεζοπορία, μέσω κατάφυτων περιοχών, μέχρι το αρχαίο ρωμαϊκό λατομείο που βρίσκεται στη, βορειο-δυτική πλευρά της κορυφής Προφήτη Ηλία.

Η επιτυχημένη οργάνωση και η ζεστή ατμόσφαιρα μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και χαιρόμαστε που οι τοπικές κοινωνίες και αρχές δείχνουν έμπρακτα ενδιαφέρον για τον Υμηττό και τη σχέση μαζί του. Αναδείχθηκαν αρκετά και σημαντικά ζητήματα που όσοι ασχολούνται στενά με την προστασία του βουνού ή δραστηριότητες σε αυτό γνωρίζουν, αλλά σε μεγάλο βαθμό το ευρύ κοινό αγνοεί. Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε και να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε ορισμένους συμμετέχοντες για τη πρωτοβουλία καθαρισμού της διαδρομής που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη από σκουπίδια.

Ως Ε.Δ.Ν.Υ. ελπίζουμε, όντως να επαναληφθεί, όπως ευχήθηκαν οι διοργανωτές, ύστερα από κάποια χρόνια και να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα να ανακοινώσει τότε. Με διάθεση καλοπροαίρετης, εποικοδομητικής κριτικής θα θέλαμε, την επόμενη φορά, να δούμε πιο απτά αποτελέσματα και να ακούσουμε πιο τεκμηριωμένες απόψεις. Τέλος, ελπίζουμε την επόμενη φορά να κληθούν και ανεξάρτητες εθελοντικές/περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά στη προσπάθεια προστασίας και ανάπλασης του Υμηττού και οι οποίες παράγουν σημαντικό έργο.

Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλασσε την προηγούμενη εβδομάδα το 4x4 όχημα τύπου Nissan Patrol που χρησιμοποιούμε στην Ε.Δ.Ν.Υ. για διάφορες εργασίες και επιτήρηση. Το σκληροτράχυλο αλλά και «κουρασμένο» όχημα, που όλοι εμείς που έχουμε περάσει πολλές ώρες «οργώνοντας» τον νότιο Υμηττό μαζί του και αποκαλούμε χαϊδευτηκά «Rocky», παρουσίασε μηχανική βλάβη και χρειάστηκε να μεταφερθεί από την οδική βοήθεια στο συνεργείο.

Η διάγνωση ήταν απογοητευτική αφού πλέον είμαστε σε αναζήτηση νέου κινητήρα για το «Rocky», με ότι συνεπάγεται η απώλεια ενός χρήσιμου εργαλείου για το έργο μας, την παρουσία μας στο βουνό και τη προστασία του αλλά και όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες αφού ένα ακόμη σημαντικό ποσό προστίθεται σε αυτό που ήδη αναζητούσαμε για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες που απαιτούνται στο πυροσβεστικό όχημά μας τύπου Mercedes 409. Ως αμιγώς εθελοντικός οργανισμός, η Ε.Δ.Ν.Υ. βασίζεται οικονομικά στα μέλη της και τους υποστηρικτές της. Για να δείτε τρόπους που μπορείτε να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε το έργο μας επισκεφθείτε την ενότητα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ».

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012

​Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στην Αθήνα ο αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και η Οργάνωση «Susan G. Komen for the Cure». Η συμμετοχή από ανθρώπους όλων των ηλικιών, φύλων και εθνικοτήτων ήταν συγκινητική και ξεπέρασε τα 10.000 άτομα που απόλαυσαν τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό (πιο ζεστό από όσο θα θέλαμε όσοι συμμετείχαμε στον αγώνα δρόμου των 5χλμ!) και το κλειστό κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας το μήνυμα πως η πρόληψη και η γνώση μπορούν να καταπολεμήσουν αυτή την ασθένεια.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν και μέλη της Ε.Δ.Ν.Υ. μαζί με (δίποδα αλλά και... τετράποδα!) μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.). Όλοι μαζί, ενισχύσαμε ένα καλό σκοπό και χαρήκαμε την πόλη της Αθήνας και τους συνανθρώπους μας, χαμογελαστούς και ξένοιαστους να απολαμβάνουν το κέντρο χωρίς αυτοκίνητο αλλά και βοηθώντας παράλληλα να φτάσει το μήνυμα λίγο πιο μακριά. Φυσικά δώσαμε ραντεβού για του χρόνου.

Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο νότιο Υμηττό σήμερα, λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, κοντά στην οδό Παπαφλέσσα, στη Γλυφάδα. Ένα ακόμη συμβάν σε μια από τις συνηθισμένες «κόκκινες» περιοχές. Την ίδια περιοχή όπου ξεκινούν κάθε χρόνο πυρκαγιές και στην οποία ξεκίνησε και η πυρκαγιά της 25-26 Αυγούστου 2011, η οποία έκαψε το δάσος της Αιξωνής και έφτασε μέχρι τα όρια με τη Βούλα. Μια περιοχή που δεν είχε καθαριστεί από τα ξερόχορτα και τα σκουπίδια παρά την επικινδυνότητά της. Μια περιοχή στην οποία συνυπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, περιφραγμένες εκτάσεις, σκουπιδότοποι και επικίνδυνα υλικά εγκαταλελειμμένα στην ύπαιθρο.

Ευτυχώς, φέτος η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα μιας μέρας χωρίς ισχυρούς ανέμους και με χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας (Κατηγορία 2). Όμως η παράληψη προληπτικού καθαρισμού των ξερών χόρτων σήμαινε ότι η φωτιά πρόλαβε, παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και δυνάμεων από τους γύρω δήμους, να κάψει μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων χαμηλής βλάστησης, η οποία καίγεται σχεδόν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να έχει υποβαθμιστεί σε βραχότοπο με ξερόχορτα και θάμνους. Και αυτό λίγες μέρες πριν τις πρώτες βροχές που αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτής της έκτασης, που ανήκει στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, είναι ότι διεκδικείται από συμφέροντα που επιζητούν τον αποχαρακτηρισμό και την εκμετάλλευσή της.

Καταχωρήθηκε: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σεπτέμβριος φέρνει το φθινόπωρο. Αυτό ισχύει μόνο ημερολογιακά για φέτος, γιατί με τις παρούσες κλιματικές συνθήκες ο κίνδυνος πυρκαγιάς επιστρέφει δριμύτερος. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που αναμένονται το Σαββατοκύριακο και για τις επόμενες μέρες επαναφέρουν τη κατηγορία πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη περιοχή του νοτίου Υμηττού στο 4 (Πολύ Υψηλή). Η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε ισχύ και απαγορεύεται κάθε καύση σε ανοιχτό χώρο, ενώ καλούμαστε όλοι να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας. Η επικίνδυνη περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, αλλά δεν τελείωσε ακόμη. Ας επαγρυπνούμε για λίγο διάστημα ακόμη για να μπορούμε σύντομα να πούμε πως ο κίνδυνος πέρασε για φέτος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βοηθήσετε στο έργο της πυροφύλαξης κατά τη διάρκεια και αυτών των δύσκολων ημερών.

Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Ένα πενθήμερο με πολύ επικίνδυνες συνθήκες ολοκληρώθηκε, από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Τρίτη 21 Αυγούστου, όμως οι συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες παρ'όλο που υπήρξε βελτίωση και ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς που εκδίδει η Γ.Γ.Π.Π., κατέβηκε στην κατηγορία 3 (υψηλή). Δυστυχώς, σε αυτό το διάστημα, ξέσπασε πολύ υψηλός αριθμός δασικών πυρκαγιών (σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής μόνο το τριήμερο 19-21 Αυγούστου σημειώθηκαν 282 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια), ενώ κάποιες από αυτές επεκτάθηκαν ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της χώρας, με χειρότερη τη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου, που καίει ακόμη ενώ οι εκτιμήσεις μιλούν για πάνω από 140.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων στα κεντρικά και νότια του νησιού. Παρόμοια είναι η εικόνα σχεδόν σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό νότο με πλήθος δασικών πυρκαγιών να μαίνεται σε Ισπανία, Ιταλία και Βαλκάνια. Ευτυχώς, στο νότιο Υμηττό δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρό συμβάν παρ'όλο που υπήρξαν συμβάντα στη γύρω περιοχή.

Η Ε.Δ.Ν.Υ. παρέμεινε όλες αυτές τις ημέρες σε επιφυλακή, συμβάλλοντας τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην προστασία των δασωμένων εκτάσεων του νοτίου Υμηττού με περιπολίες πυροφύλαξης, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, χρησιμοποιώντας το όχημα 4x4 Nissan Patrol. Και θα συνεχίσουμε όσο οι συνθήκες το απαιτούν και οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους.

Σημειώνεται δε, ότι από τις 20 Αυγούστου, που ξεκίνησε επίσημα η κυνηγετική περίοδος, η επιτήρηση συμπεριλαμβάνει και την αποτροπή του παράνομου κυνηγιού στο νότιο Υμηττό (υπενθυμίζεται ότι το κυνήγι απαγορεύεται εντελώς στον Υμηττό με το Π.Δ. 187 Δ/2011).

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Πολύ επικίνδυνες για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς παραμένουν και αύριο, Τρίτη 21 Αυγούστου, οι καιρικές συνθήκες, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες.

Πολλές μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ σε πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 4 - Πολύ Υψηλή) παραμένει και ο νότιος Υμηττός, όπως ολόκληρη η Αττική. Οι ερχόμενες ημέρες θα συνεχίσουν να είναι επικίνδυνες, αφού οι ισχυροί άνεμοι επιμένουν, γι'αυτό επαγρυπνούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ή να συμμετέχετε στην προσπάθεια πυροφύλαξης του νοτίου Υμηττού.

Καταχωρήθηκε: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Η νηνεμία τελείωσε και σύμφωνα με την ΕΜΥ τα μελτέμια επιστρέφουν και οι επόμενες μέρες θα είναι επικίνδυνες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδόσει δελτίο πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 18/08/2012 για την περιοχή του νοτίου Υμηττού, μεταξύ άλλων.

Ως Ε.Δ.Ν.Υ. ετοιμαζόμαστε και προγραμματίζουμε τις ενέργειες για την προστασία του βουνού σε συνεργασία και με άλλους περιβαλλοντικούς φορείς της περιοχής.

Προσοχή λοιπόν, και δεν ξεχνάμε ότι αν αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά καλούμε αμέσως το 199 γιατί κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Η σελίδα μας στο facebook είναι έτοιμη και τις ερχόμενες ημέρες θα εμπλουτίζεται και αυτή με πλούσιο υλικό!

Επισκεφτείτε μας και εκεί, κάντε like, και ενημερωθείτε άμεσα για νέα, δραστηριότητες, δράσεις και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα, ενισχύοντας παράλληλα τη προσπάθειά μας. Ένα like μπορεί να κάνει πολλά...

Παράλληλα οι εργασίες συνεχίζονται και στη κεντρική ιστοσελίδα μας που σύντομα θα αναβαθμιστεί εκ νέου, με πολλές νέες λειτουργίες και εκπλήξεις!

Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Το πυροσβεστικό όχημα τύπου Mercedes 409 που αγοράσαμε από την Ολλανδία είναι ήδη καθοδόν!

Βοηθήστε μας να το εξοπλίσουμε και να το φέρουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα γρήγορα. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Για πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να μας βοηθήσετε μεταβείτε στην ενότητα «Υποστήριξη», στο facebook γκρουπ Fire fighting truck to Greece ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι έχετε ήδη συνεισφέρει!

Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Δύο κρασπεδωτές χελώνες (Testudo Marginata) που περισυλλέγησαν από κατοίκους της Βούλας μέσα στον αστικό ιστό απελευθερώθηκαν στον νότιο Υμηττό, σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ANIMΑ», τα οποία φρόντισαν και για την αποπαρασίτωση των χελωνών.

Το συγκεκριμένο είδος, αν και αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα, θεωρείται σπάνιο παγκοσμίως και απειλούμενο.

Προηγούμενα Νέα ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page