top of page

Προηγούμενες Δραστηριότητες!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δραστηριότητες που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ..

Πρόκειται για δραστηριότητες ανοιχτές για όλους, μέλη ή όχι, και σκοπό έχουν να γνωρίσει το κοινό το βουνό, να ενδιαφερθεί για αυτό και να το αγαπήσει με τελικό στόχο την προστασία του.

 

Τα ενεργά μέλη επωφελούνται με συμμετοχή σε κλειστές δραστηριότητες που δεν ανακοινώνονται στο κοινό και στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε.

Προηγούμενες Δραστηριότητες ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Τριήμερη Περιηγητική Εκδρομή στην Ορεινή Φωκίδα.

Ημερομηνία: Σάββατο 25 - Κυριακή 27, Νοεμβρίου 2016.

Σημείο: Παρνασσός, Γκιώνα, Οίτη, Βαρδούσια.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

 

Σύντομη Περιγραφή: Για άλλη μια χρονιά, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου και τις ηθικές υποχρεώσεις που προκύπτουν στους εθελοντές δασοπροστασίας από αυτή, τα μέλη και οι φίλοι της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού οργάνωσαν μια εκδρομή λίγο πιο μακριά από του βουνό που μοχθούν να προστατέψουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Φετινός προορισμός ήταν τα βουνά της Ρούμελης, σε μια τριήμερη περιηγητική εκδρομή που είχε λίγο από όλα (Παρνασσό, Οίτη, Γκιώνα, Βαρδούσια). Το χειμερινό τοπίο, τα πλούσια δάση, η ιστορικά φορτισμένη περιοχή και τα χρώματα του φθινοπώρου βοήθησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας ενδιαφέρουσας εκδρομής που κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και αξιοθέατα αλλά προσέφερε επίσης στιγμές χαλάρωσης αλλά και γνώσης.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Διήμερη Πεζοπορική Κατασκηνωτική Εκδρομή στον Υμηττό.

Ημερομηνία: Σάββατο 19 - Κυριακή 20, Νοεμβρίου 2016.

Σημείο: Προαύλιος χώρος Ι.Ν. Προφ. Ηλία, Κορωπίου.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

 

Σύντομη Περιγραφή: Με καλό καιρό, καλή παρέα, ψήσιμο, κρασί και πεζοπορίες σε όμορφα τοπία του Υμηττού έλαβε χώρα η διήμερη κατασκηνωτική εκδρομή της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού. Ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στο Κορωπί φιλοξένησε για ακόμη μια χρονιά τους συμμετέχοντες σε μια φθινοπωρινή κατασκήνωση μέσα στη φύση. Το ραντεβού ξαναδόθηκε για του χρόνου.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στη «Σκιτζέα» και την «Κόντρα», Νοτίου Υμηττού.

Ημερομηνία: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016.

Σημείο: Κορυφές «Σκιτζέα» και «Κόντρα», Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

 

Σύντομη Περιγραφή: Λίγοι και καλοί, οι συμμετέχοντες της πεζοπορίας των χαμηλότερων κορυφών στα ανατολικά του Νοτίου Υμηττού. Οι συνθήκες ήταν καλές για πεζοπορία και η διαδρομή που δεν παρουσίαζε κάποια δυσκολία τους αποκάλυψε μια διαφορετική πλευρά του βουνού. Με πεζοπορία σε δασικούς δρόμους και ανοιχτές πλαγιές, διάλειμμα στα ερείπια παλιού λιθόχτιστου αγροτικού οικισμού και απεριόριστη θέα που κάλυπτε ολόκληρη την ανατολική πλευρά του Υμηττού και έφτανε μέχρι την Πεντέλη και αυτή η κυριακάτικη δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. ήταν μια γεμάτη μέρα. Μην ξεχνάτε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Ε.Δ.Ν.Υ. προτείνει ένα ολόκληρο γεμάτο Σαββατοκύριακο στο βουνό!

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στη Δασωμένη Κορυφή

Ημερομηνία: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016.

Σημείο: Δασωμένη Κορυφή, Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

 

Σύντομη Περιγραφή: Η περίοδος των πρωινών, ανοιχτών δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού ξεκίνησε με μια όμορφη πεζοπορία με σημείο έναρξης τις ανατολικές πλαγιές του κυρίως όγκου του Νοτίου Υμηττού και προορισμό τη Δασωμένη Κορυφή. Ο καιρός φρόντισε για τις ιδανικές συνθήκες για πεζοπορία και βοήθησε τους 15 συμμετέχοντες να φτάσουν στον προορισμό τους απολαμβάνοντας μια όμορφη διαδρομή. Με τους περισσότερους να φορούν «την αλεπού» της Ε.Δ.Ν.Υ., το κέφι και η καλή διάθεση περίσσευαν. Η φύση και η θέα αποζημίωσαν την ομάδα που έφτασε χωρίς πρόβλημα στη κορυφή και επέστρεψε δίνοντας ραντεβού για τις επόμενες ανοιχτές δραστηριότητες και αναμένοντας την κατασκηνωτική εκδρομή της Ε.Δ.Ν.Υ. που έρχεται σε δύο εβδομάδες.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

25η Νυχτερινή Πεζοπορία στο Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016.

Σημείο: Νότιος Υμηττός.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

 

Σύντομη Περιγραφή: Λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή ώρα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ακόμη μια νυχτερινή πεζοπορία. Η συννεφιά δεν βοήθησε με τη δύση του ήλιου αλλά δεν πτόησε την πανσέληνο, ούτε και την κεφάτη παρέα των 12 συμμετεχόντων που ολοκλήρωσε την όμορφη διαδρομή απολαμβάνοντας τη θέα των νοτίων προαστίων από ψηλά, πλαισιωμένα από το φως του φεγγαριού. Άλλη μία επιτυχημένη δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. ολοκληρώθηκε και ίσως μάλιστα αυτή να μην είναι η τελευταία νυχτερινή πεζοπορία της χρονιάς!

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Η Οικία της Βάρης και το Σπήλαιο Πανός

Ημερομηνία: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016.

Σημείο: Νότιος Υμηττός.

 

Οργάνωση:

Συνεργασία για το Περιβάλλον του Κορωπίου
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού
Paths of Greece - Μονοπάτια της Ελλάδας

 

Σύντομη Περιγραφή: Το Σάββατο 01 Οκτωβρίου η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού υποστήριξε τη δραστηριότητα με τίτλο «Η Οικία της Βάρης και το Σπήλαιο Πανός» που συνδιοργανώθηκε με τη «Συνεργασία για το Περιβάλλον Κορωπίου» και την “Paths of Greece”. 40 συμμετέχοντες, με τον κύριο όγκο να προέρχεται από την πόλη του Κορωπίου, εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη ημέρα, περιηγήθηκαν στη φύση του Νοτίου Υμηττού και ενημερώθηκαν από τον Άδωνη Κύρου, επίτιμο διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του βουνού και από τον Κωνσταντίνο Κιούση, μελισσοκόμο, για την τέχνη της μελισσοκομίας και το φημισμένο μέλι του. Η εντυπωσιακή ιστορία της αρχαίας Οικίας της Βάρης ήταν μόνο η αρχή μιας όμορφης μέρας που συνεχίστηκε με πεζοπορία, ακολουθώντας το μονοπάτι με την όμορφη θέα, προς το Σπήλαιο Αρχεδήμου ή Πανός, όπου συνεχίστηκε η ενημέρωση. Τα χαμόγελα, η άθληση στη φύση και η γνώση συνδυάστηκαν εξαιρετικά στη δραστηριότητα που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας περιόδου ανοιχτών πρωινών δραστηριοτήτων στον Νότιο Υμηττό.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

24η Νυχτερινή Πεζοπορία στο Νότιο Υμηττό

Ημερομηνία: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Σημείο: Λόφος «Πευκωτός», υπώρεια Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Για άλλη μια φορά ο λόφος «Πευκωτός», από τις σημαντικότερες υπώρειες του Νοτίου Υμηττού, πρόσφερε απλόχερα όμορφες στιγμές και εικόνες υποδεχόμενος τους εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, αυτή τη φορά όχι για κάποια από τις πυροφυλάξεις δασοπροστασίας αλλά για μια από τις παραδοσιακά ομορφότερες νυχτερινές πεζοπορίες. Η νυχτερινή πεζοπορία του Σεπτεμβρίου, με τον καθαρό καιρό, τα έντονα χρώματα και την φύση να υποδέχεται τα πρωτοβρόχια πάντα προσφέρει όμορφες εικόνες. Όταν αυτές συνδυάζονται με την όμορφη θέα του «Πευκωτού» και την επιμέλεια της Ε.Δ.Ν.Υ. στην διοργάνωση οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν μια όμορφη εμπειρία. Αυτό συνέβη και με τους 17 συμμετέχοντες αυτής της δραστηριότητας που περιηγήθηκαν σε ολόκληρο τον λόφο «Πευκωτό», μαθαίνοντας την ιστορία του, την περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία του και καταλήγοντας στην κορυφή, στο γερασμένο και ταλαιπωρημένο πυροφυλάκιο που ακόμη προσφέρει τις υπηρεσίες του. Εκεί ακριβώς η δύση του ήλιου, η ανατολή της πανσελήνου και το κέρασμα των εθελοντών ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη δραστηριότητα.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

23η Νυχτερινή Πεζοπορία στο Νότιο Υμηττό

Ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016.

Σημείο: Νότιος Υμηττος.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Μια νυχτερινή πεζοπορία για τους λιγοστούς που έμειναν πίσω στην Αθήνα αυτό τον Αύγουστο διοργάνωσε η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού με αφορμή την πανσέληνο της 18ης Αυγούστου. Μια πεζοπορία που ανέβασε τους 17 συμμετέχοντες σε μία από τις χαμηλότερες κορυφές του Νοτίου Υμηττού, που όμως δεν στερείται θέας, και που έδωσε την ευκαιρία για (σχεδόν) ταυτόχρονη θέα της δύσης του ήλιου και της ανατολής μιας κόκκινης αυγουστιάτικης πανσελήνου. Ανεβαίνοντας τον άξονα της οδού Ηροδότου, στη Βούλα, μέχρι την κεραία κινητής τηλεφωνίας, λίγο πριν τις αναδασώσεις της Ε.Δ.Ν.Υ., ανάμεσα σε φύση που αναγεννάται και σε καλούς φίλους, με τα απαραίτητα κεράσματα  ολοκληρώθηκε άλλη μία ανοιχτή δραστηριότητα στον Νότιο Υμηττό.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

22η Νυχτερινή Πεζοπορία στο Νότιο Υμηττό

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016.

Σημείο: Κορυφή Φασκομηλιάς, Νότιος Υμηττος.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Στην καρδιά του καλοκαιριού, στην πιο κοντινή κορυφή του Νοτίου Υμηττού προς τη θάλασσα, πάνω από τη «Φασκομηλιά» Βουλιαγμένης, βρέθηκαν οι 31 συμμετέχοντες της 22ης Νυχτερινής Πεζοπορίας στον Νότιο Υμηττό, που οργάνωσε η Ε.Δ.Ν.Υ.. Ανακαλύπτοντας τα φρυγανικά οικοσυστήματα του Νοτίου Υμηττού και περπατώντας τους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια στα οποία διεξήχθη ο αγώνας ορεινού τριάθλου “X-Terra Greece Championship” άθληση και γνώση συνδυάστηκαν ιδανικά. Με εκπληκτική θέα της θάλασσας, της γύρω περιοχής και του κυρίως όγκου του Νοτίου Υμηττού, μια μαγευτική δύση του ήλιου αλλά και μια εξίσου εντυπωσιακή ανατολή της πανσελήνου, το κέρασμα από τους εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. ήταν το επιστέγασμα μιας ακόμη όμορφης δραστηριότητας.

 

Η Ε.Δ.Ν.Υ., παράλληλα με τις δράσεις δασοπροστασίας, συνεχίζει τις ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό δραστηριότητες, με στόχο να γνωρίσουν τον Νότιο Υμηττό, να τον αγαπήσουν και να δραστηριοποιηθούν για τη προστασία του.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

21η Νυχτερινή Πεζοπορία στο Νότιο Υμηττό

Ημερομηνία: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016.

Σημείο: Νότιος Υμηττος.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Στην καρδιά του τριημέρου που πέρασε, την Κυριακή 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η 21η Νυχτερινή Πεζοπορία της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού. Με τον καύσωνα να ταλαιπωρεί τους λίγους που είχαν μείνει στην Αθήνα, οι 16 συμμετέχοντες βρήκαν δροσιά στο βουνό και απόλαυσαν την όμορφη θέα, το περπάτημα στη φύση και τα κεράσματα. Αν και για τρίτη συνεχόμενη δραστηριότητα δεν είδαμε τον ήλιο να χάνεται στον ορίζοντα λόγω της χαμηλής νέφωσης η δραστηριότητα έκλεισε με όσους συμμετείχαν να φεύγουν ικανοποιημένοι και να δίνουν ραντεβού για την επόμενη, που θα λάβει χώρα ακόμη πιο κοντά στη θάλασσα ενώ… ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να καταλήξει και σε παραλία. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το όρος Υμηττός τελειώνει στη θάλασσα!

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

20η Νυχτερινή Πεζοπορία στο Νότιο Υμηττό

 

Ημερομηνία: Σάββατο, 21 Μαΐου 2016.

 

Σημείο: Νότιοανατολικός Υμηττος.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Με καλή διάθεση και πολλούς συμμετέχοντες (δεδομένων των συν θηκών) που δεν πτοήθηκαν από τα τρομοκρατικά δελτία καιρού, διεξήχθη η 20η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό που διοργάνωσε η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού. Χωρίς πανσέληνο και χωρίς δύση του ηλίου, αφού η χαμηλή νέφωση και η αφρικανική σκόνη μετέτρεψαν το ειδυλλιακό τοπίο σε μια παλαιωμένη φωτογραφία, η πεζοπορία απέκτησε μια περιπετειώδη τροπή. Οι βροντές και οι κεραυνοί στον ορίζοντα έδωσαν μια άγρια ομορφιά αλλά ο Νότιος Υμηττός απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο άνυδρο όρος είναι αφού ο όμβρος περιορίστηκε σε ένα ελάχιστο ψιλόβροχο που δεν ενόχλησε κανέναν. Το διάλλειμα με το κερασμένο κρασί και τα κριτσίνια αλλά και τα πιροσκί, που έγιναν ανάρπαστα , ολοκλήρωσαν άλλη μία επιτυχημένη δραστηριότητα.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στη κορυφή «Τρία Βράχια», Τερψιθέας.

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 15 Μαΐου 2016.

 

Σημείο: Νότιος Υμηττος, πάνω από την Τερψιθέα Γλυφάδας.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Στην εντυπωσιακή κορυφή του Νοτίου Υμηττού που βρίσκεται πάνω από την Τερψιθέα Γλυφάδας έλαβε χώρα η τελευταία ανοιχτή δραστηριότητα της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού. Η κορυφή με την ονομασία «Τρία Βράχια» λόγω των εντυπωσιακών βραχωδών σχηματισμών προσέφερε στους 23 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών εντυπωσιακή θέα των νοτίων προαστίων, του Σαρωνικού κόλπου αλλά και του μοναδικού σημείου στον νοτιοδυτικό Υμηττό που παραμένει αλώβητο από τις πυρκαγιές και φιλοξενεί ένα όμορφο πευκοδάσος. Η σχετική ζέστη και η σημαντική δυσκολία του μονοπατιού δεν πτόησαν τους συμμετέχοντες που παράλληλα με την πεζοπορία ενημερώθηκαν για ιστορικά και περιβαλλοντικά στοιχεία. Το αεράκι στην κορυφή βοήθησε να ξεκουράσει και να κάνει το διάλειμμα απολαυστικό, σε συνδυασμό με τη σπάνια θέα.

 

Η Ε.Δ.Ν.Υ. συνεχίζει τις ανοιχτές δραστηριότητες όλο τον χρόνο με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για την αξία του Νοτίου Υμηττού και να ανακαλύψει τις ομορφιές που υπάρχουν δίπλα στην πόρτα μας. Παράλληλα καλεί όλους όσοι συμμετέχουν στις δραστηριότητες να συμμετέχουν και στις δράσεις, που έχουν ως στόχο την προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού, και οι οποίες είναι εξίσου διασκεδαστικές.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

19η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό.

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 22 Απριλίου 2016.

 

Σημείο: Νότια πλαγιά κορυφής Σταυραετός, Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, μια εντυπωσιακή δύση του ήλιου αλλά και μια ακόμη πιο εντυπωσιακή ανατολή της πανσελήνου διεξήχθη η 19η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό. Στην ανοιχτή δραστηριότητα, που οργάνωσε η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού, η οποία προσέλκυσε έντεκα συμμετέχοντες το κέφι και η καλή διάθεση περίσσευαν και δεν πτοήθηκαν ούτε από τα απρόοπτα. Όπως πάντα, η θέα και η καλή παρέα βοήθησαν, ενώ και το πατροπαράδοτο κέρασμα από τους εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. βοήθησε. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν η πρώτη νυχτερινή για το 2016 και σηματοδοτεί μια σειρά αντίστοιχων που θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ετοιμαστείτε…

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Αγώνας προπόνησης Orienteering στον Νότιο Υμηττό.

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 10 Απριλίου 2016.

 

Σημείο: Νοτιοανατολικός Υμηττός.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Την Κυριακή 10 Απριλίου η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού διοργάνωσε αγώνα προπόνησης Orienteering στον Νότιο Υμηττό. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η γνωριμία με ένα άθλημα στο οποίο μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε και παράλληλα να διασκεδάσει ή να αθληθεί αναλόγως της επιθυμίας του. Σημαντικός παράγοντας στο άθλημα (η παιχνίδι) του orienteering είναι και η γνωριμία με το πεδίο και φυσικά σε αυτή την περίπτωση το πεδίο ήταν η φύση και το πευκοδάσος του Νοτίου Υμηττού που βρίσκεται πάνω από τη Βούλα. Με τρεις διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας και απόστασης, με όμορφη θέα, καλό καιρό και πολύ κέφι, όλα κύλησαν ομαλά και η απαίτηση για επανάληψη τέτοιας δραστηριότητας στο μέλλον θα γίνει πραγματικότητα σύντομα.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα:

Long Distance

1ος Γιώργος Βλοχαϊτόπουλος 32:30

2ος Βαγγέλης Κωτούλας, Λεωνίδας Καλτσάς 37:35

3ος Γιάννης Μήτσιος, Γιώργος Πλαγιαννάκος, Άγγελος Μπίσιας 40:37

Middle Distance

1ος Μαρία Δούβρου, Ζωή Παππά, Ρέα Κίνια 35:05

2ος Χρυσή Γιακουμίδη, Δημήτρης Μαρούδας 35:29

3ος Περικλής Ντάφος, Στέφανος Μαρκετάκης, Θεόδωρος Ντάφος

36:10

Small Distance

1ος Μαρίνος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Βλοχαϊτόπουλος 43:44

 

Η μέρα έκλεισε με την απονομή συμβολικών επάθλων στις πρώτες ομάδες αλλά και την επιβεβαίωση ότι το orienteering είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και κατάλληλο για τη γνωριμία με τη φύση.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Παιδικός Περίπατος στον Νότιο Υμηττό.

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 03 Απριλίου 2016.

 

Σημείο: Νοτιοανατολικός Υμηττός.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Μια δραστηριότητα με μέσο όρο ηλικίας πολύ χαμηλότερο του συνηθισμένου πραγματοποίησε την Κυριακή 03 Απριλίου 2016 η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού. Ο παιδικός περίπατος προσέλκυσε το ενδιαφέρον ευαισθητοποιημένων γονέων, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά τους και την οργανωμένη ομάδα παιδιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού γνώρισαν μια εύκολα προσβάσιμη και ασφαλή πλαγιά του Νοτίου Υμηττού, πάνω από τη Βούλα. Με περίπατο, πληροφορίες για το βουνό, περιβαλλοντικά παιχνίδια και πολύ κυνηγητό οι τρεις ώρες της δραστηριότητας φάνηκαν λίγες στους μικρούς συμμετέχοντες κι έτσι οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. (και ο Τζακ!) υπόσχονται να οργανώσουν και πάλι σύντομα δραστηριότητα κατάλληλη για τους μικρούς τους φίλους.

Μέχρι τότε να θυμάστε… ο Υμηττός δεν έχει αρκούδες!

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στην «Κιάφα Ραψανά», Νοτίου Υμηττού

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016.

 

Σημείο: Νοτιοανατολικός Υμηττός.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Στην απομακρυσμένη «Κιάφα Ραψανά» βρέθηκαν οι 26 συμμετέχοντες της τελευταίας ανοιχτής δραστηριότητας της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού. Όσο πιο μακριά μπορεί να βρεθεί κανείς από τον «πολιτισμό» στον Υμηττό, μέσα σε πυκνό δάσος αλλά και ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες υποβάθμισης της φύσης. Ο καλός καιρός και η εξίσου καλή διάθεση χάρισαν όμορφες στιγμές αλλά και θέα, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα διαυγής.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Απογευματινός Περίπατος στον λόφο «Πευκωτό». (Γνωρίζοντας τις Υπώρειες του Νοτίου Υμηττού)

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016.

 

Σημείο: Λόφος «Πευκωτό».

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Η φύση του Νοτίου Υμηττού και των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας προσφέρει απλόχερα όμορφες εικόνες και ευκαιρίες χαλάρωσης. Έτσι η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού μετά από μια κοπιαστική μέρα εθελοντικών εργασιών συντήρησης στις αναδασώσεις της Ε.Δ.Ν.Υ. στο κυρίως βουνό πάνω από τη Γλυφάδα και τη Βούλα πρότεινε μια χαλαρωτική βόλτα στο πευκοδάσος του λόφου «Πευκωτό», μια σημαντικής υπώρειας του βουνού. 26 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και απόλαυσαν φύση, ιστορία και όμορφη θέα αλλά κυρίως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη φυσική αναγέννηση του δάσους ύστερα από την πυρκαγιά του 2010 αλλά και την επιτακτική ανάγκη προστασίας του λόφου. Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το προσφερόμενο σούσι (!) και τσίπουρο γιατί αν μη τι άλλο οι δραστηριότητες της Ε.Δ.Ν.Υ. πάντα κρύβουν εκπλήξεις!

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στην κορυφή του Σταυρού, Βουλιαγμένης. (Γνωρίζοντας τις Υπώρειες του Νοτίου Υμηττού)

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016.

 

Σημείο: Κορυφή του Σταυρού, Νοτίου Υμηττού, Βουλιαγμένη.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται! Έτσι 33 συμμετέχοντες επέλεξαν να περάσουν τη μέρα των ερωτευμένων κοντά στη φύση που τόσο αγαπάμε. Μπορεί στην κορυφή του Σταυρού στη Βουλιαγμένη να μην έχει πυκνόδάσος, η φύση όμως ξέρει καλύτερα: οι φρυγανότοποι είναι εξίσου σημαντικά οικοσυστήματα με τα δάση. Και μετά ήταν η θέα, τα κεκάκια, το ποτό, τα κεράσματα, τα μπαλόνια, τα… duck-face (!) μαζί με πληροφορίες για το βουνό, τη φύση του και τη γεωλογία του… Φύση, καλή παρέα, κέφι και άλλη μια επιτυχημένη δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. στις υπώρειες του Νοτίου Υμηττού.

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε:Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Περίπατος στον Νότιο Υμηττό & Κοπή της Πίτας της Ε.Δ.Ν.Υ..

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016.

 

Σημείο: Νότια Κορυφής «Σταυραετός», Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα έθιμο γεμάτο συμβολισμούς και ελπίδα. Στην κοπή της βασιλόπιτας της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού οι συμβολισμοί είναι που γεννούν την ελπίδα! Ο καλός καιρός και η μεγάλη προσέλευση έκαναν αυτή τη δραστηριότητα την πιο επιτυχημένηανοιχτή δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. μέχρι σήμερα, προσελκύοντας 62 συμμετέχοντες από ολόκληρη την Αττική. Απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Δ.Ν.Υ. φέρνοντας νόστιμα κεράσματα και ποτά αλλά κυρίως κέφι και καλή διάθεση. Άνθρωποι που έχουν στηρίξει την Ε.Δ.Ν.Υ., που έχουν περάσει ώρες στο βουνό, που έχουν κοπιάσει για το κοινό καλό αλλά και νέοι φίλοι. Όλοι μαζί περπάτησαν μέσα στη φύση του Νοτίου Υμηττού για να παρακολουθήσουν μια κοπή πίτας διαφορετική από τις άλλες, χωρίς επισημότητες και επίπλαστα χαμόγελα, αλλά με πολλή αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. Συνέχισαν με δώρα και εκπλήξεις όπως την επίσκεψη σε κοντινό σπήλαιο και την απελευθέρωση αποθεραπευμένων αρπακτικών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ». Η μέρα έκλεισε με την ευχή η χρονιά αυτή να είναι η καλύτερη για την Ε.Δ.Ν.Υ., ακριβώς όπως η δραστηριότητα αυτή ήταν η καλύτερη… μέχρι την επόμενη!

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Τίτλος Δραστηριότητας:

Μεγάλη Πεζοπορία Κορυφής Σταυραετός, Νοτίου Υμηττού.

 

Ημερομηνία:

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016.

 

Σημείο: Κορυφή «Σταυραετός», Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση:

Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή:

Πρώτη ανοιχτή δραστηριότητα για το 2016 και έμελλε να είναι ιδιαίτερη από όλες τις απόψεις. Το ψιλόβροχο και η χαμηλή νέφωση όχι μόνο δεν πτόησε τους 27 συμμετέχοντες αλλά προσέφερε μια μοναδική, άγρια ομορφιά στο τοπίο καθώς και μερικές… γλίστρες! Για μια ακόμη φορά

Τίτλος Δραστηριότητας:

Μεγάλη Πεζοπορία Κορυφής Σταυραετός, Νοτίου Υμηττού.

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016.

 

Σημείο: Κορυφή «Σταυραετός», Νοτίου Υμηττού.

 

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού.

 

Σύντομη Περιγραφή: Πρώτη ανοιχτή δραστηριότητα για το 2016 και έμελλε να είναι ιδιαίτερη από όλες τις απόψεις. Το ψιλόβροχο και η χαμηλή νέφωση όχι μόνο δεν πτόησε τους 27 συμμετέχοντες αλλά προσέφερε μια μοναδική, άγρια ομορφιά στο τοπίο καθώς και μερικές… γλίστρες! Για μια ακόμη φοράπαλιοί αλλά και νέοι φίλοι ήρθαν από ολόκληρο το Λεκανοπέδιο για τη μεγάλη πεζοπορία γύρω από την κορυφή Σταυραετός, Νοτίου Υμηττού. Η κορυφή περίμενε τους ορειβάτες φορώντας τα χειμερινά της, τυλιγμένη από τα σύννεφα αλλά πάντα με εντυπωσιακή θέα και την όμορφη φύση της. Λίγο αργότερα, προστατευμένοι από τον καιρό στην αγκαλιά των βράχων του Νοτίου Υμηττού, ήταν η σειρά της σπιτικής φασολάδας να κλέψει την παράσταση και να δώσει την απαραίτητη ενέργεια για την επιστροφή μέσα από την οργιώδη βλάστηση της βόρειας πλαγιάς της κορυφής Σταυραετός.

 

Καλή Χρονιά και καλή αρχή λοιπόν. Σε αυτά που είναι μπροστά…

 

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Προηγούμενες Δραστηριότητες ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020     2021     2022

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. ώστε να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

PayPal ButtonPayPal Button

Κάντε μια δωρεά μέσω

Κατηγορία Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς*

για την περιοχή του Νοτίου Υμηττού σήμερα:

Το παραπάνω σήμα αλλάζει χρώμα βάσει του υπομνήματος:

1.ΧΑΜΗΛΗ

2.ΜΕΣΗ

3.ΥΨΗΛΗ

4.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ

5.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

​*σύμφωνα με τον

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιστοσελίδα υπό ανανέωση!

Σύντομα και πάλι μαζί σας
Μέχρι τότε παρακολουθείτε τη σελίδα της ΕΔΝΥ στο facebook

bottom of page