Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. για να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

Προηγούμενες Δραστηριότητες!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δραστηριότητες που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ..

Πρόκειται για δραστηριότητες ανοιχτές για όλους, μέλη ή όχι, και σκοπό έχουν να γνωρίσει το κοινό το βουνό, να ενδιαφερθεί για αυτό και να το αγαπήσει με τελικό στόχο την προστασία του.

 

Τα ενεργά μέλη επωφελούνται με συμμετοχή σε κλειστές δραστηριότητες που δεν ανακοινώνονται στο κοινό και στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε.

Προηγούμενες Δραστηριότητες ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020    2021

​Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/4

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στον «Σταυραετό», Νοτίου Υμηττού.

Ημερομηνία: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Σημείο: Γύρω από την κορυφή «Σταυραετός», Νοτίου Υμηττού.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Μια ακόμα ημέρα με δυνατό, ζεστό ήλιο στον Νότιο Υμηττό. Κι ενώ οι βροχές παραμένουν άφαντες, μια χαρούμενη παρέα 17 συμμετεχόντων ξεκίνησε να γνωρίσει την κορυφή «Σταυραετός», Νοτίου Υμηττού. Ακολουθώντας μια κυκλική πορεία που οδηγούσε μέσα από όλους τους τύπους οικοσυστήματος της περιοχής κι ανακαλύπτοντας κρυφές «γωνιές» του φιλόξενου βουνού, η θέα και η -ταλαιπωρημένη από την ξηρασία- φύση αποζημίωσε όσους δεν πτοήθηκαν από την ηλιοφάνεια. Συνδυάζοντας και κίνηση σε κάθε δυνατό τύπο εδάφους, λίγη άσκηση  έδεσε με την καλή παρέα και την επαφή με την ζωντανή φύση που εξακολουθεί να υπάρχει στην Αττική. Έχοντας φτάσει στην κορυφή και έχοντας απολαύσει την θέα προς κάθε πλευρά του ορίζοντα, αφήσαμε το βουνό, με την ελπίδα οι απαραίτητες βροχές να μην αργήσουν.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Τίτλος Δραστηριότητας:

32η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021.

Σημείο: Δυτικές πλαγιές Νοτίου Υμηττού.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Η δροσιά του βουνού ήταν το καλύτερο αντίδοτο για την ζέστη των ημερών. Κι όταν αυτή η δροσιά συνδυάζεται με την ομορφιά της φύσης και την μαγευτική πανσέληνο όλοι μένουν ικανοποιημένοι. Αυτά ακριβώς έζησαν οι «τολμηροί» συμμετέχοντες που αψήφησαν την ζέστη και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Ακολουθώντας μια δασοσκεπή διαδρομή, με μονοπάτια και δασικούς δρόμους στην καρδιά του πευκοδάσους του Νοτίου Υμηττού, πήραν θέση για το μεγάλο φινάλε της δύσης του ήλιου και ανατολής της πανσελήνου. Και μπορεί τα σύννεφα να μην χάρισαν δύση αλλά η πανσέληνος ανέτειλε με όλη τη μαγεία της, πίσω από το Πάνειο Όρος για να κλέψει τις εντυπώσεις και να φωτίσει τα βήματα της επιστροφής. Αυτή η δραστηριότητα της ΕΔΝΥ ήταν ιδιαίτερη για πολλούς λόγους, ως η πρώτη μετά τους περιορισμούς για την πανδημία, κι έδωσε την αφορμή για το ραντεβού της επόμενης, σε ένα μήνα, πριν από τις διακοπές των περισσοτέρων.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Προηγούμενες Δραστηριότητες ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019    2020     2021

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Εάν εντοπίσετε καπνό ή φωτιά στο δάσος ή κοντά σε αυτό καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία​ στο 199.

Μη θεωρείτε ότι έχει κληθεί ήδη από άλλους εκτός αν δείτε οχήματα ή πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο του συμβάντος. Δώστε πληροφορίες για το ακριβές σημείο, την έκταση της φωτιάς ή το χρώμα του καπνού εφόσον οι φλόγες δεν είναι ορατές, τη διεύθυνση και ισχύ των ανέμων, το είδος των καιόμενων υλικών καθώς και τρόπους προσέγγισης της φωτιάς