Προηγούμενες Δραστηριότητες!
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες, ολοκληρωμένες δραστηριότητες που οργανώθηκαν από την Ε.Δ.Ν.Υ..

Πρόκειται για δραστηριότητες ανοιχτές για όλους, μέλη ή όχι, και σκοπό έχουν να γνωρίσει το κοινό το βουνό, να ενδιαφερθεί για αυτό και να το αγαπήσει με τελικό στόχο την προστασία του.

 

Τα ενεργά μέλη επωφελούνται με συμμετοχή σε κλειστές δραστηριότητες που δεν ανακοινώνονται στο κοινό και στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε.

Προηγούμενες Δραστηριότητες ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020

​Καταχωρήθηκε: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

1/2

Τίτλος Δραστηριότητας:

Τριήμερη Περιηγητική Εκδρομή στην Ανατολική Μάνη και τον Ταΰγετο.

Ημερομηνία: Παρασκευή 08-Κυριακή 10, Δεκεμβρίου 2019.

Σημείο: Ανατολική Μάνη και Ταΰγετος

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Το Σαββατοκύριακο 08-10 Νοεμβρίου η Ε.Δ.Ν.Υ. πραγματοποίησε την ετήσια τριήμερη φθινοπωρινή εκδρομή της, όπως κάνει κάθε χρόνο μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Τα όμορφα τοπία της ανατολικής Μάνης και του Ταΰγετου, βοήθησαν να ξεφύγουν οι δεκατρείς συμμετέχοντες για λίγο και να αλλάξουν παραστάσεις. Η καλή παρέα και η φιλοξενία των ντόπιων έκαναν τα απρόοπτα της εκδρομής και τον άστατο καιρό να μην εξελιχθούν σε προβλήματα. Η εκδρομή είχε λίγο από όλα αλλά κυρίως πολύ πράσινο αλλά και… φαγητό! Ότι χρειαζόταν μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Στηρίξτε την Ε.Δ.Ν.Υ. να συνεχίσει το έργο της στο βουνό.

Κάντε μια δωρεά μέσω

​Καταχωρήθηκε: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

1/4

Τίτλος Δραστηριότητας:

Πεζοπορία στο δυτικό ρέμα Ντούκας Νοτίου Υμηττού.

Ημερομηνία: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019.

Σημείο: Δυτικό Ρέμα Ντούκας, Νοτίου Υμηττού.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Μια συννεφιασμένη Κυριακή, πριν την κακοκαιρία, με τις κατάλληλες συνθήκες για πεζοπορία κι όσοι συμμετείχαν στην δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. χόρτασαν πράσινο κι εκπλήξεις! Πεζοπορώντας στα μονοπάτια του Νοτίου Υμηττού, οι 20 συμμετέχοντες, ανακάλυψαν δάση, σπηλιές και βάραθρα. Παλιοί και νέοι φίλοι, σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές που προσφέρει το βουνό «μας», πήραν το κολατσιό τους και το ρακόμελό τους (!) στην εντυπωσιακή Τρύπια Σπηλιά και έφθασαν μέχρι το διάσελο «Σταυρός» χορταίνοντας φύση. Την ίδια φύση που οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. προστατεύουν.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

1/1

Τίτλος Δραστηριότητας:

29η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019.

Σημείο: Φασκομηλιά, Νοτίου Υμηττού.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Μπορεί τεχνικές δυσκολίες να μην μας επέτρεψαν να έχουμε καλές φωτογραφίες από τη Νυχτερινή Δραστηριότητα της 18ης Μαΐου και να τις ανεβάσουμε σύντομα όμως όσοι ήταν εκεί απόλαυσαν ένα όμορφο φεγγάρι στο μαγευτικό τοπίο όπου ο Νότιος Υμηττός συναντάει τη θάλασσα. Ο βραδινός περίπατος στη Φασκομηλιά συνδυάζει πάντα τα καλύτερα στοιχεία της φύσης και σας τον προτείνουμε συχνά. Καθώς πολλά ακούγονται και για αυτή την περιοχή του Νοτίου Υμηττού ελπίζουμε να μη χρειαστεί να αγωνιστούμε και εδώ για τα αυτονόητα. Πάντως η Ε.Δ.Ν.Υ. θα είναι όπου χρειαστεί, στον Νότιο Υμηττό, για να εξασφαλιστεί η προστασία της κοινής περιουσίας όλων μας και των παιδιών μας, που είναι η πολύτιμη φύση του τόπου μας.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019

1/1

Τίτλος Δραστηριότητας:

Περίπατος στον Νοτιοανατολικό Υμηττό.

Ημερομηνία: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019.

Σημείο: Κιάφα Ραψανά, Νοτίου Υμηττού.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Την ηλιόλουστη Κυριακή 31 Μαρτίου εκμεταλλεύτηκαν οι εθελοντές και φίλοι της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού για μια εύκολη απόδραση στον Νότιο Υμηττό και η φύση δεν τους απογοήτευσε. Χλωρίδα και πανίδα του βουνού σε εντυπωσιακή παρουσία συνδυάστηκαν με τις παιδικές φωνές και τους τετράποδους, κατοικίδιους φίλους, σε έναν περίπατο στην αθέατη πλευρά του βουνού που οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. προσπαθούν να προστατεύσουν. Απόδειξη αυτής της προσπάθειας είναι η επερχόμενη δράση καθαρισμού που θα λάβει χώρα σε αυτή την περιοχή.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

​Καταχωρήθηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

1/3

Τίτλος Δραστηριότητας:

Περίπατος στον Νότιο Υμηττό & Κοπή Βασιλόπιτας ΕΔΝΥ.

Ημερομηνία: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019.

Σημείο: Κιάφα Ραψανά, Νοτίου Υμηττού.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Σύντομη Περιγραφή:

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. επέλεξαν μία από τις ανατολικές, χαμηλότερες κορυφές του Νοτίου Υμηττού, ως το σημείο στο οποίο θα γινόταν η κοπή της βασιλόπιτας του εθελοντικού οργανισμού για το 2019. Και η επιλογή τους δικαίωσε, καθώς ο εύκολος περίπατος, υπό το φως του ήλιου, έδωσε μια ευχάριστη νότα στη δραστηριότητα που προσέλκυσε 26 συμμετέχοντες.

 

Μπορεί οι δράσεις της Ε.Δ.Ν.Υ. για το 2019 να έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως αυτή ήταν η πρώτη δραστηριότητα της χρονιάς κι έτσι συνδυάστηκε με την ευχή όλων, αυτή να είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2018. Και φαίνεται ότι οι οιωνοί είναι καλοί, μια και το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της Ε.Δ.Ν.Υ. διατηρώντας την αγωνία μέχρι τέλους! Και κάπως έτσι, ανταλλάσσοντας ευχές, μεζεδάκια και ποτήρια κρασιού με τη θέα του πράσινου, ζωντανού βουνού, οι εθελοντές και φίλοι της Ε.Δ.Ν.Υ. σας καλούν να στηρίξετε το εθελοντικό τους έργο και φέτος, γιατί όπως ειπώθηκε και στη δραστηριότητα, η Ε.Δ.Ν.Υ. είναι πρωτίστως μια εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας και κύριο μέλημά της είναι οι δράσεις για το βουνό. Οι δραστηριότητες έχουν ως βασικό σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος τον παρεξηγημένο Νότιο Υμηττό και να τον αγαπήσει ωθώντας τον κατ'επέκταση και στην προστασία του.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση (event) στο facebook.

Προηγούμενες Δραστηριότητες ανά έτος:

2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019     2020

Στους παρακάτω είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη:

1/3
kapakia.jpg

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό!

Φέρτε μας τα πλαστικά καπάκια σας σε όποια ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Δ.Ν.Υ. σας βολεύει και βοηθήστε μας να στηρίξουμε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Εάν εντοπίσετε ενέργειες ή περιστατικά λαθροϋλοτομίας στον Νότιο Υμηττό καλέστε αμέσως το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591 (μέχρι τις 22:00 και σε αργίες), τις τοπικές αστυνομικές αρχές και την ΕΔΝΥ. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τη φύση και τη κοινή μας περιουσία από τα παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας θησαυρίζοντας ενώ καταστρέφουν παράλληλα το περιβάλλον.

ΧΡΗΣΙΜΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​​«Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»​

​​«Αἰτία ἑλομένου, θεός ἀναίτιος»

Ασκητική, Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Πλάτων, 427-347 π.Χ.

info@edny.gr

Στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 6977 479 474

+30 6909 538 732

Copyright © 2013 Ε.Δ.Ν.Υ. (www.edny.gr) All rights reserved.

Περιορισμοί πνευματικών δικαιωμάτων σε ισχύ. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση υλικού της ιστοσελίδας χωρίς έγγραφη άδεια.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now